Резултатите от автотехническата експертиза на автомобилите, участвали в тежкото пътно-транспортно

...
Резултатите от автотехническата експертиза на автомобилите, участвали в тежкото пътно-транспортно
Коментари Харесай

Военен прокурор за катастрофата с Петков: Водачът на НСО е нямал физическа възможност да реагира

Резултатите от автотехническата експертиза на колите, взели участие в тежкото пътно-транспортно произшествие на входа на град Аксаково с присъединяване на кола на НСО и лек автомобил, при което почина 63-годишен мъж от Аксаково, а брачната половинка му е в реанимацията на болничното заведение " Св. Анна " във Варна, ще бъдат ясни в съкратени периоди. Разпитани са пътувалите четирима души в автомобила на НСО, измежду които някогашният министър председател Кирил Петков. Това заяви пред БНР Данчо Славов - боен прокурор във Военно-следствения сектор в морската столица.

Издирват се очевидци на произшествието, защото малко преди случая през същия пътен сектор е минал джип.

" Още след осъществения оглед са разпитани всички участници в случая. На това Т-образно кръстовище, което е било отдясно на посоката на придвижването на служебния автомобил, е имало втори автомобил - джип, който ще се опитаме да установим. Той е минал пред колата на НСО, направил е ляв завой и е траял в посока към Аксаковска гледка. Непосредствено след него е тръгнал вторият автомобил, марка " Ауди ", който изненадващо е излязъл пред него от кръстовището. Казват, че лидерът на автомобила на НСО е нямал физическа опция да реагира посредством прекъсване или да избегне вляво или вдясно, тъй като другият автомобил изненадващо е излязъл пред него от кръстовището ", разясни Славов.

Опитен специалист - механически асистент, е зает с следствието, добави той. " Един от въпросите, който сме задали на специалиста за назначената автотехническа експертиза, е тъкмо къде е мястото на удара и с каква скорост се е движил единият автомобил, както и другият. Експертът сега работи по случая ", сподели още Славов.

Шофьорът в колата на НСО е бил охранител, добави той. Той е бил тестван за алкохол и опиати, пробите са негативни.

" Назначили сме експертизи по уврежданията, които имаме по двата автомобила, защото на място не сме разкрили или отчасти сме разкрили следи, които занапред откриваме дали са спирачни или някакви други динамични следи, оставени след конфликта ", добави военният прокурор.

" Ще създадем всичко допустимо да установим скоростта, с която са се движили - със способите, с които разполагаме, несъмнено ", акцентира Славов.

Няма данни за съществуването на видеорегистратор в колата на НСО, заяви още военният прокурор. Изискани са информации от разнообразни институции за съществуването на охранителни камери в региона. От Община Аксаково се чака и схема на пътната обстановка.

По думите на Данчо Славов колата на НСО е била с включен светлинен сигнал.

" Произшествието е доста тежко! В него е забъркан автомобил на държавна институция. Подходили сме доста съществено. Трябва да бъдете сигурни, че следствието ще бъде извършено обективно ", сподели още Славов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР