Рецепта за кадаиф – вкусен десерт, любим на малки и

...
Рецепта за кадаиф – вкусен десерт, любим на малки и
Коментари Харесай

Рецепта за кадаиф: тайна съставка за перфектен вкус и аромат

Рецепта за кадаиф – апетитен десерт, обичан на дребни и огромни!

Винаги съм обичала този десерт, само че и постоянно имаше нещо което му липсваше съгласно мен. Скоро открих тази рецепта и взех решение да я споделя незабавно с вас. Опитайте!

Необходими съставки:
500 гр. кадиф
250 гр. масло
100 мл. олио
1 супена лъжица краве масло
орехи (около 400-500 гр.)

Приготвяне:
Равномерно разпределете половината от кадаифа в тава с размери 35х25 см. или по избор. Поръсете с нарязани орехи. Разпределете останалата половина от кадаифа отмерено, леко притиснете с дланта от горната страна.

Поръсете с 250 гр. разтопено масло, смесено със 100 мл. олио. По предпочитание прибавете 1 лъжица масло, което сте разтопили и сте охладили по-късно. Има необикновен мирис и усет.

Печете на 200 градуса до поруменяване, по-късно намалете до 180 градуса за към половин час и оставете 15 минути или повече на 150 градуса. Всичко зависи от фурната.

Кадаифът би трябвало да остане жълт и е подготвен, когато леко се отдръпне от страните на тавата – когато тавата се разклати, кадаифът се движи.

Охладеният кадаиф се залива с парещ сироп. За кадаифа е необходим по-силен шербет. Ако е необичаен, кадаифът няма да е толкоз добър и ще наподобява повече на сварен.

За сиропа:
1,5 кг захар
1 литър вода

Варете за към 10 минути.

Вижте още: Парфюм и тоалетна вода – ето каква е разликата

За тези, които не знаят какво е кадаиф: Това са тънки линии печено тесто с яйца, сходни на фидето, единствено че са по-дълги и навити.

Споделете тази рецепта за кадаиф с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР