Решението за освобождаването на Борда на директорите на „Булгаргаз“ е

...
Решението за освобождаването на Борда на директорите на „Булгаргаз“ е
Коментари Харесай

Александър Николов: Няма връзка между акцията на ДАНС в „Булгаргаз“ и освобождаването на ръководството на дружеството

Решението за освобождението на Борда на шефовете на „ Булгаргаз “ е взето въз основата на това по какъв начин е можело да се ръководи сдружението с оглед отбраняване на публичния интерес. Това сподели министърът на енергетиката Александър Николов в предаването „ Тази събота “ по бТВ.

Той изясни, че стартиралата преди няколко седмици инспекция от БЕХ в „ Булгаргаз “ и резултатите от нея. „ Колегите, в резултат на данните, които са събрали, както и на някои спомагателни неща и настоящата обстановка с цените на топлоснабдяването, са взели това решение. Имаше много мнения за това дали е било допустимо и по какъв начин да се получават спомагателни количества природен газ от Азербайджан. В Министерство на енергетиката и в сдружението е получено писмо, което ясно удостоверява, че спомагателни количества на съответна точка, на която сега се получава, е било допустимо и към днешна дата също е допустимо. Поради това, че са поети някои задължения от страна на сдружението, тя не подхожда на цената, която е по дълготрайния контракт, най-малко до 1 юли 2022 година “, изясни министър Николов. Той акцентира, че от страна на Азербайджан е допустимо да бъдат да бъдат доставяни и спомагателни количества газ за страната ни.

Той бе безапелационен, че няма връзка сред акцията на ДАНС в „ Булгаргаз “ и освобождението на управлението на сдружението и че не знае каква е повода за инспекцията от тяхна страна.

По думите му Министерство на енергетиката преглежда всевъзможни разновидности при вероятно ескалиране на рецесията в Украйна и прекъсване на съветските доставки на газ за Европа. „ Относно вероятността за настъпване на сходен риск мисля, че е по-скоро ниска. Не мисля, че би имало печеливш в тази обстановка “, разяснява Николов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР