Републиканските законодатели в Съединените щати засилиха призивите си към президента

...
Републиканските законодатели в Съединените щати засилиха призивите си към президента
Коментари Харесай

„Варена жаба“: Смъртта на американски войници в Йордания подбужда републикански ирански ястреби

Републиканските законодатели в Съединените щати ускориха апелите си към президента Джо Байдън да предприеме решителни дейности против Иран, откакто офанзива с дрон умъртви трима американски бойци по йорданско-сирийската граница.

Но външнополитически специалисти и бранители се притесняват, че политическият напън може да изпрати Съединени американски щати по все по-опасен път към директна борба с Иран.

„ Мисля, че е в действителност ужасно до каква степен е стигнала реториката и какво значи това за решенията, които политиците ще вземат “, сподели Джамал Абди, президент на Националния иранско-американски съвет (NIAC).

„ Наистина има възприятието, че жабата е сварена във вода “, сподели той, имайки поради алегорията за земноводно, което не знае, че се готви в постепенно затопляща се вода.

От своя страна Байдън даде обещание, че Съединени американски щати ще „ потърсят отговорност от всички виновни във време и по метод [по] наш избор “. Във вторник той сподели пред кореспонденти, че е решил по какъв начин да действа, без да дава спомагателна информация.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР