Република Южна Африка (РЮА) изрази съжаление за международната блокада върху

...
Република Южна Африка (РЮА) изрази съжаление за международната блокада върху
Коментари Харесай

Претория: Светът ни наказва, защото открихме Омикрон

Република Южна Африка (РЮА) изрази страдание за интернационалната обсада върху страната и нейните граници след откриването на новия вид на ковид Омикрон. В позицията на държавното управление в Претория се показва, че откриването на мутиралия вирус се е случило с помощта на работата на южноафриканските учени и светът не трябва да се " санкционира " по този метод страната, съобщи Франс прес.

" Тази серия от забрани за пътешестване в действителност санкционира Република Южна Африка за напредъка ѝ в геномното секвениране и способността по-бързо да открива нови разновидности. Блестящата научна работа би трябвало да се посреща с овации, а не да се санкционира ", означават управляващите в официално съобщение, публикувано два дни след откриването на Омикрон.

Страната отбелязва, че нови разновидности са открити и в други страни, само че реакцията по отношение на тези страни е радикално друга от тази към южноафриканския район в този момент.

Външното министерство на РЮА припомня, че Световното здравна организация сега предлага да не се подхващат такива ограничения по затваряне на граници, с цел да бъде поощрен " научния метод, учреден върху опасности

Здравният министър на РЮА Джо Фаахла осъди още в петък незабавната реакция на доста страни, които затвориха границите си за южноафриканци

" Някои ръководители търсят изкупителна жертва, с цел да решат един международен проблем ", разяснява Фаахла тази.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР