Ремонтът е част от проекта за развитие на железопътен възел

...
Ремонтът е част от проекта за развитие на железопътен възел
Коментари Харесай

На фона на по-скъпите билети, БДЖ затваря коловозите на Централн...

Ремонтът е част от плана за развиване на железопътен възел София. Модернизацията ще е на коловозите и ще продължи повече от година. До тогава част от влакове по северното направление Мездра - Видин/Варна/Русе ще завършват и стартират придвижването си от жп гара София-Север. Изключение вършат ранните и вечерните пътувания, осведоми Българска национална телевизия.

 

" За утринните сме създали организация да могат да идват до Централната гара, това са най-много хората, които отиват на работа, за тях е помислено, също вечерните влакове за Варна ще потеглят от гара София. А за влаковете, които ще стопират на София-Север са обезпечени електромотриси, които ще цикрулират ", изясни Вихрен Диканаров, зам.-ръководител план София-Драгоман.

 

На гарата през днешния ден към този момент имаше недоволни пасажери. Някои схванаха за промененото придвижване на влаковете от нас. Други търсеха елетромотрисата, която да направи прехвърлянето до гара Север, обаче тя ще бъде пусната от на следващия ден.

 

Таблата на Централна гара изписват тръгването и идването на влаковете на гара Север. Електромотрисите, които потеглят от на следващия ден, ще идват и отпътуват единствено на 13-и коловоз при шести перон. За улеснение от Столичната община вкараха и промени и при градския превоз. Удължават се маршрутите на трамвайни линии номер 27, 1 и 3.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР