Ректорът на Югозападния университет проф. Николай Марин отхвърли обвиненията за

...
Ректорът на Югозападния университет проф. Николай Марин отхвърли обвиненията за
Коментари Харесай

Ректорът на ЮЗУ в Благоевград отхвърли обвиненията за корупционни практики

Ректорът на Югозападния университет проф. Николай Марин отхвърли обвиняванията за корупционни практики във висшето учебно заведение.

По думите му, не е позволено нито едно от установените от Министерството на образованието и науката нарушавания. Относно предварително приключилите, Марин добави, че сливането на годините е уредено в закон от 2022 година, само че до тогава това не е било неразрешено.

Проверката е за интервала 2015-2018 година и съгласно него не може да се приказва за нарушавания. Заяви, че нито един от приключилите студенти в компетентност " Право " не би трябвало да се явява на спомагателни изпит. От управлението на университета отхвърлиха да разясняват дейностите на прокуратурата, защото сега се води следствие, само че обявиха, че спомагат с всичко належащо.

" В България е невероятно да се издаде подправена тапия. Защо? Защото има указател на настоящите и прекъснали студенти. Този указател се поддържа годишно. Той е в МОН. Ако е имало минимум нарушаване, за какво МОН издаде холограмни стикери на 57 от тези 80 студенти. 10 от тях са отстранени, 13 следва да се дипломира ", сподели проф. Николай Марин - ректор на ЮЗУ.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР