Ректорът на Университет Константин Бранкушив Търгу Жиу, Румъния проф. д-р

...
Ректорът на Университет Константин Бранкушив Търгу Жиу, Румъния проф. д-р
Коментари Харесай

Ректорът на румънския университет Константин Бранкуши посети Русенския университет

Ректорът на Университет " Константин Бранкуши " в Търгу Жиу, Румъния проф. доктор Василе Сорин Пурек посети Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Той беше посрещнат от ректора проф. доктор инж. Пламен Кангалов, ръководителя на Общото заседание акад. Христо Белоев и заместител – ректора по интернационално съдействие доцент доктор Галина Иванова.

В работната среща бяха показани двата университета и специалностите за образование, които оферират.

Проф. Кангалов показа модерната база, ресурсите за образование и проучвания, както и дългогодишните просветителни обичаи на университета, наблягайки авторитетната му лидерска позиция в новаторските просветителни технологии и интернационалното съдействие.

Доц. доктор Галина Иванова, заместник-ректор по интернационалното съдействие срещна гостите с интернационалната активност на университета и неговите контакти с университети в чужбина. Доц. Иванова показа пред гостите опциите на университетската зала „ Образование за бъдеще “.

Проф. доктор Василе Сорин Пурек гостува за първи път в Русенския университет, като означи, че е впечатлен от Русенската Алма Матер. Той се срещна и с софтуерните благоприятни условия, които оферират залите за образование в Русенския университет.

На края на срещата ректорите размениха сувенири като спомен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР