Рекордьорката на Полша на 60 метра Ева Свобода ще бъде

...
Рекордьорката на Полша на 60 метра Ева Свобода ще бъде
Коментари Харесай

Полските звезди на старт в Лодз на 4 февруари

Рекордьорката на Полша на 60 метра Ева Свобода ще бъде измежду участниците на Orlen Cup в Лодз на 4 февруари. Миналата година тя първо реализира 7.04 секунди в сериите на шампионата, а във финала бяга 7.00 секунди. Свобода ще се изправи против сребърната международна медалистка Мари-Жозе Та Лу, която предходната година сложи връх на Африка на 100 метра от 10.72 секунди.

Полската инвазия в Лодз ще добавят международните и европейски медалисти в овчарския скок Пьотр Лисек и Павел Войчеховски, които ще се изправят против носителя на международно злато Сам Кендрикс (САЩ).

В бранша за подтикване на гюле при мъжете също ще има съществено домакинско наличие - Михал Харатик и Конрад Буковиецки ще де изправят против трикратния европейски медалист Филип Михалевич (Хърватия), сърбина Армин Синанчевич и Томаш Станек (Чехия). Миналата година Буовиецки завоюва конкуренцията с 21.39 метра.

По-рано тази година беше оповестено присъединяване и на най-голямата звезда на Orlen Cup. Това е олимпийският и европейски първенец на 100 метра Марсел Джейкъбс.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР