Рекордно високата инфлация се очакваше да ни доведе до края

...
Рекордно високата инфлация се очакваше да ни доведе до края
Коментари Харесай

6-и банково-финансов форум на Мениджър: ,,Бъдещето на парите - държавата и бизнесът на прага на големите промени

Рекордно високата инфлация се очакваше да ни докара до края на ерата на ниски лихви. Но заради ред аргументи към момента не сме прекрачили оттатък и цената на парите се резервира релативно ниска. България трябваше дружно с Хърватия да вкара еврото през тази година. Но заради ред други аргументи влизането ни в най-мощния валутен съюз към момента не е осъществено. Инвестирането в акции и дялове набира известност у нас, като в последните 2 години БФБ направи много, с цел да раздвижи финансовия пазар. Но заради ред аргументи банковите депозити и вложенията в недвижима собственост към момента са двете най-предпочитани форми на струпване на благосъстояние за българското общество.

Много неща, от които зависи безшумното действие на банково-финансовата система и надлежно цялата бизнес среда у нас, се трансформират. Често отвън ярките прожектори. На прага на граничния интервал на идващите огромни промени списание „ Мениджър “ ще организира обичайния годишен банково-финансов конгрес „ Бъдещето на парите “, на който уважавани експерти и специалисти с дълготраен опит ще разясняват, дебатират и предвиждат по настоящи тематики.

Събитието, което се организира за шеста поредна година, ще се състои на 17 октомври 2023 година в „ Интер Експо център “ София с начален час 9:30 ч. и е със свободен вход след регистрация, която може да извършите тук.

Тази година програмата е богата и включва пет дискусионни панела, в които среща ще си дадат представители на финансовите институции, страната и бизнеса. Най-напред подуправителят на Българска народна банка и началник на ръководство „ Емисионно “ Андрей Гюров ще направи встъпително слово и ще разяснява новите регулации и софтуерни благоприятни условия в областта на разплащанията, както и ролята на Централната банка по поддържане на паричния баланс. 

В първия спорен панел „ Голямата макроикономическа картина “ гостите ще очертаят главните характерности на световното парично предложение в близкото бъдеще и каква политика би трябвало България да следва в тези стопански действителности.

Вторият панел е фокусиран над новите условия, при които бизнесът ще получава финансиране и по какъв начин стремежът към по-високоефективна и щадяща природата стопанска система, на който Европа задава международния звук, ще трансформира метода, по който фирмите изготвят своите проекти за развиване и регистрират резултатите от активността си. Спазването на ESG нормите за ръководство, което обръща високо внимание на околната среда, общността и успеваемостта, към този момент оказва въздействие на паричните потоци – като огромните компании ще бъдат задължени да съблюдават редица нови условия, с цел да дават образец на останалата част от икономическата среда.

Голямата тематика за влизането на България в еврозоната ще бъде разисквана в третия панел. Очакваме министъра на стопанската система Богдан Богданов да показа детайлности за метода, по който страната ни се приготвя за този преход. Ще ви срещнем и с представители на хърватски компании, които могат от първо лице да споделят какви са главните провокации и по какъв начин въвеждането на евро при започване на 2023 година в тяхната страна се е отразила на бизнес средата там.    

Финансовите технологии ще бъдат прегледани в четвъртия панел. Какво е цифрово евро и каква е изгодата от него, какъв брой бързо навлизат в България банковите услуги в мобилните ни смарт телефони, какво е отворено банкиране и кой може да го употребява у нас – всичко това ще бъде дефинирано и развито от специалисти в региона.

В пети панел „ Инвестиционни тактики в развиване “ отделяме скъпо време и за капиталовите тактики през днешния ден и на следващия ден. Ще търсим отговори на въпросите по какъв начин се реализира баланс сред риск и рентабилност в среда на висока инфлация и динамично изменящи се условия, и какви са опциите на вложителите от България за достъп до най-актуалните световни капиталови пазари.

Накрая, само че надалеч не на последно място, даваме опция за запознанства, диалози и полемики в паузите на обособените панели, което е и измежду най-ценните активи на събитията на списания „ Мениджър “ и разрешава хора на управителни позиции и сходни ползи да уголемяват кръга си от сътрудници.

Шестото издание на банково-финансовия конгрес „ Бъдещето на парите “ е със свободен достъп след предварителна регистрация, която може да извършите тук.

Генерални сътрудници са ProCredit Bank и  Payhawk.

Основни сътрудници са УниКредит Булбанк, MFG и VISA.

Събитието се осъществя с поддръжката и на tbi bank, Lirex, Veeam, Sirma, EOS, JTI, Grant`s.

Институционални сътрудници са БСК Френско-Българска комерсиална и индустриална камара ;   Германо-Българска индустриално-търговска камара, БАЛИП.

Медийни сътрудници:   bTV Media Group  ,  dir.bg, , Българска национална телевизия , MoitePari.bg.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР