Рекордно количество пластмасови капачки са събрани при акцията във Варна

...
Рекордно количество пластмасови капачки са събрани при акцията във Варна
Коментари Харесай

Рекордно количество капачки събрани на благотворително събитие във Варна

Рекордно количество пластмасови капачки са събрани при акцията във Варна на 29 април. Предадени за преработване са 31 тона капачки, оповестиха уредниците от сдружението „ Аз Вярвам и Помагам ”.

Отделно по време на благотворителния базар пред Катедралата са събрани 13444.50 лв.. Над 150 доброволци се включиха в следващото събитие под надпис „ Аз Вярвам и Помагам ”, разкриха от едноименното съдружие.

Събраните средства от капачки и дарения ще бъдат употребявани за закупуване на напълно оборудван мобилен пункт за кръводаряване, детска кола за спешна помощ за варненската АГ болница и здравна инсталация за Детската хирургия в болница „ Св. Анна ”.

Със средства от акцията по-рано тази година бе закупена и дарена на Спешния център във Варна профилирана детска кола за спешна помощ. Заедно с оборудването цената й е над четвърт милион лв..

От началото на акцията преди 8 години са събрани и предадени за преработване към този момент над 270 тонакапачки. Закупени и дарени са 22 медицински апаратури за АГ болница и МБАЛ " Св. Анна " в морската столица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР