Рекордно голяма златна рибка бе уловена в Шампан, Франция. Там

...
Рекордно голяма златна рибка бе уловена в Шампан, Франция. Там
Коментари Харесай

Мъж хвана рекордно голяма златна рибка

Рекордно огромна златна рибка бе уловена в Шампан, Франция. Там рибар измъкна 30-килограмов образец от водите на BlueWater Lakes. Развъдника за шарани пуска колоса, прочут като Моркова, преди 20 години и от този момент той се е трансформирал в един от най-големите риби от типа си в света.

Има доста породи златни рибки, само че като общо предписание те са издръжливи, цветни типове питомен шаран. Има ги във всевъзможни любопитни разновидности, като да вземем за пример златната рибка Небесно око, и от време на време са кръстосани с други риби като кои, какъвто е казусът с Моркова.

Небесно око

Като хибрид сред шаран и кои, след 20 години живот Моркова е повишена до над 30 кг тегло, което е съвсем колкото едно приблизително 10-годишно дете.

На Анди Хакет от Уорчестършър, Обединеното кралство, бяха нужни 25 минути, с цел да я извади, след което рибарят си направи няколко фотоси с нея и я пусна назад.

Огромният размер на Моркова ни припомня да не пускаме домашните си любимци в дивата природа, тъй като като издръжливи риби, някои типове златни рибки могат да набъбнат до големи размери. За гигантските златни рибки се приказва като проблем в елементи на Америка, където те мътят тинята и раздират растенията, а управляващите считат, че частично притежателите на домашни любимци са отговорни.

Златните рибки, изхвърлени в диви водни пътища, стават инвазивен тип и даже могат да изтласкат локалните типове, като ги надвият за запаси. Получаването на подобен растеж в размерите изисква неутолим вкус и в процеса те могат да одобряват и предадат паразити.

Златните рибки са всеядни и не според от породата могат да живеят изненадващо дълго време. Дълголетните породи могат да набъбнат до половин метър или повече, а в случай че се кръстосат с друга риба, като Моркова, могат да станат даже още по-големи.

Причината, заради която свързваме златните рибки с дребния размер в аквариума ни, е, че до известна степен техният размер се диктува от околната среда. Риба, държана в дребен аквариум на умерено хранене, ще остане дребна, частично заради стрес, и ще остане такава, до момента в който почине.

Ако обаче пуснете същата златна рибка в огромен аквариум и й дадете доста храна, тя бързо ще прерасне в доста по-голяма риба.

В Съединени американски щати е нелегално да изхвърляте нежелани домашни любимци в диви водни пътища, само че Службата за риба и дива природа има препоръки по какъв начин хората да се разделят с рибоците, в случай че в действителност би трябвало да стане по този начин. Ето няколко от тези препоръки:

Помогнете на рибката да си откри дом при някой, който ще се грижи за нея. Осиновяването на рибки е като осиновяването на кучета и котки! Дарете рибаката си на магазин за домашни любимци, учебно заведение или образователна институция или я пуснете в някой уебсайт за продажби гратис. Разгледайте и онлайн конгреси, отдадени на осиновяването на нежелани домашни любимци. Някои от тях включват риби.Свържете с групи в обществените медии, отдадени на феновете на аквариумите и рибите. Много хора ще са подготвени да ви оказват помощ да намерите дом на вашите домашни рибки.Обърнете се към някой ветеринарен доктор или търговец на домашни любимци.

Всяка година инвазивни типове, като златните рибки, предизвикват вреди за 120 милиарда $ в Съединени американски щати. Милиарди спомагателни долари се изразходват за предварителна защита, разкриване, надзор, ръководство, разпространяване и възобновяване на екосистемите, които те са нарушили. Затова би трябвало да бъдем екологично виновни, в случай че ще ставаме родители на водни домашни любимци.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР