Рекорден брой участници привлече тазгодишното честване на Тодоровден в Стрелча

...
Рекорден брой участници привлече тазгодишното честване на Тодоровден в Стрелча
Коментари Харесай

Рекорден брой участници се състезаваха на позакъснял Тодоровден в Стрелча

Рекорден брой участници притегли тазгодишното честване на Тодоровден в Стрелча - 57 стопани от разнообразни краища на страната с коне и магарета се включиха в обичайните надпревари, проведени от локалната община и предприемчив комитет. Съревнованията се организираха на 8 април пред многочислена аудитория.

Първата категория предстоящо провокира възхищението на публиката с хубостта и грациозността на 4-те участници, а успеха сграбчи кон Лорд със собственик Ахмед Ахмед. В надпреварата беше почетен и магарешкият жанр, като с премия бе отличено магарето Марко със собственик Симо Николов.

И тази година с голям триумф дефилира магарешката каручка от Панагюрище, а искащите да се снимат още веднъж бяха доста.

Надпреварата в 6-те групи на категорията „ Надтегляне с тежковози “ продължи до късно вечерта. Във всяка от категориите бяха присъдени награди за първо, второ и трето място.

В последните години конните надпревари за Тодоровден в Стрелча се провеждат много след деня, в който църквата отдава респект на светеца. Причината - на самия празник кушии се провеждат в съвсем всяко по-голямо обитаемо място, а стопаните на коне и магарета са все по-малко и е по-трудно да бъдат привлечени на едно място повече участници, с цел да стане по-атрактивна конкуренцията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР