Регистрацията на инициативните комитети за участие в предстоящите на 9

...
Регистрацията на инициативните комитети за участие в предстоящите на 9
Коментари Харесай

ЦИК: Регистрацията на кандидати за евродепутати - до 7 май

Регистрацията на инициативните комитети за присъединяване в идните на 9 юни избори за народни представители ще бъде до 29 април. Тя ще се прави в районните изборни комисии, реши Централната изборна комисия, представена от БНР.

Регистрацията на претендентите за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент ще се прави в ЦИК до 7 май, в това число.

В същия период районните изборни комисии ще записват кандидатските листи в изборите за народни представители.

Членовете на ЦИК гласоподаваха и лист на местата в страните, в които могат да се образуват изборни секции. Заместник-председателят на комисията Цветозар Томов посочи, че това са места, в които до 5 години преди новия избор е имало изборна секция, в която са дали своят вот не по малко от 100 гласоподаватели. Секции ще има и на местата, където България има дипломатически и консулски представителства:

" Министерство на външните работи, с писмо, ни уведоми, от една страна, за страните и местата отвън страната, в които република България има разкрити дипломатически консулства и, от друга, за страните, в който има такива представителства, само че съгласно Министерство на външните работи са налице съображения за нецелесъобразност за формиране на изборни секции ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР