Регионален експертно-консултантски и информационен център Читалища“ – Пазарджик организира откриване

...
Регионален експертно-консултантски и информационен център Читалища“ – Пазарджик организира откриване
Коментари Харесай

Читалищната учебна година започва с тур в Лесичово и Калугер...

Регионален експертно-консултантски и информативен център „ Читалища “ – Пазарджик провежда разкриване на 6 октомври, на Читалищна образователна година 2022-2023 за Регионалната мрежа от читалища. Домакин на събитието, подкрепяно от Община Лесичово, е НЧ “Отец Паисий-1890 година “ в тамошния общински център. Началото на обучителната стратегия е от 14.00 ч., като е предшествано от проведено посещаване на културно-историческите забележителности в региона на селата Лесичово и Калугерово. Обхождането на обектите е с начален час 11.00, а отправната точка - площада на с. Калугерово. 

Изборът на тематика за първи семинар през Новата читалищна образователна година  е: “Читалищата – културни политики и практики “. Целта - запознаване на професионалната общественост с разрастващите се държавни политики по запазване на нематериалното културно завещание и за развиване на районите, посредством образуване на читалищната активност на регионално равнище, като усъвършенствани принадлежности, механизми и практики. 

Специален тематичен акцент са: присъединяване на самодейните реализатори и сформира от читалищата в района в XII Национален събор на българското национално творчество – Копривщица 2022 и читалищните номинации за Регионален стадий на Националната система “Живи човешки съкровища – България 2022 “.

Областният шеф на Пазарджик Трендафил Величков и заместник-кметът на община Лесичово, Веселина Милкова са измежду предстоящите специфични участници във форума. Основен преподавател е историкът, културолог и етнополитик Петя Крушева, а модератор на срещата инж. Радка Енчева-Кочева от Регионалния читалищен център. Презентации по тематиката имат и заместник-кметът госпожа Милкова, и секретарят на читалището-домакин, Таня Стоева.

Събитието по тържественото разкриване на Читалищна образователна година 2022-2023, за Регионалната мрежа от читалища, приключва уместно! С богат коктейл от уредниците, в празнична конюнктура, като встъпление към въодушевен Творчески сезон 2022-2023 и сполучлива и ползотворна Нова читалищна образователна година в област Пазарджик!

На добър час!

*Автор - инж. Радка Енчева-Кочева, РЕКИЦ „ Читалища “ - Пазарджик            
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР