Редките птици ему - най-новите обитатели на Центъра за защита

...
Редките птици ему - най-новите обитатели на Центъра за защита
Коментари Харесай

Кръстиха редките птици ему в зоопарка в Добрич на семейство Флинтстоун

Редките птици ему - най-новите жители на Центъра за отбрана на природата и животните в Добрич, получиха имената на известни герои от анимационния сериал "Семейство Флинтстоун " като знак за античния им генезис, оповестиха от зоопарка, който търсеше кръстник на екзотичната двойка.

Шестгодишните Фред и Уилма, чиято антична татковина е Австралия, пристигнаха по така наречен размножителен заем от Старозагорския зоопарк, който е в ремонт, описа на Българска телеграфна агенция шефът на зооцентъра в Добрич Християн Христов.

Птиците колоси със закърнели криле са огромни бързоходци. Обичайно представителите на типа доближават до 1.5-2 метра височина, а на тегло - до 50-60 кг.

Вече приготвяме гнездото за фамилията, което в този момент навлиза в размножителен интервал, сподели Християн Христов. Ако Уилма снесе яйца, те ще са тъмнозелени и доста огромни. Директорът на зоопарка разясни, че яйцата ще бъдат поставени в развъдник, с цел да не бъдат изгубени в студеното време. И зоопаркът в Стара Загора ще получи дребни пиленца, в случай че успеем да ги излюпим, дава обещание шефът на Центъра за отбрана на природата и животните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР