Реал Мадрид извоюва 14-ата си европейска титла с победа над

...
Реал Мадрид извоюва 14-ата си европейска титла с победа над
Коментари Харесай

Реал Мадрид завоюва 14-а европейска титла с победа над Ливърпул -

Реал Мадрид извоюва 14-ата си европейска купа с победа над Ливърпул с 1:0 във финала на Шампионска лига.

За отбора на Карло Анчелоти се разписа Винисиус Жуниор в 59 минути игра на " Стад дьо Франс " в Париж.

Той остава рекордьор по триумфи в шампионата, а за Анчелоти това е четвърти рекорден триумф в шампионата като ментор и втори с Реал.

" Червените " от " Анфийлд " още веднъж губят от този противник, както преди четири сезона.

Вратарят на Реал Тибо Куртоа се трансформира в героя на мача със спасяванията си.

Шампионите претендираха за гол две минути преди почивката, когато Карим Бензема вкара, само че бе отсъдена засада при паса към нападателя.

Срещата в Париж стартира с повече от половин час забавяне, тъй като доста почитатели на британския клуб не съумяха да влязат на стадиона в точния момент и на входовете имаше скупчвания. Причината се оказа неприятна организация. Входове се оказаха затворени, а в някои браншове хората е трябвало да се движат в тесни коридори и това забавило в допълнение заемането на местата по трибуните.

С послание в обществените мрежи от полицията в Париж ги прикани да не се пробват принудително да влязат по-бързо. Появи се информация, че органите на реда са употребявали сълзотворен газ против почитателите от Острова. Обгазени са били и братът на футболиста на Ливърпул Жоел Матип и бременната му брачна половинка, написа Sportal.

Първенецът на Ла Лига разкри титулярите си повече от два часа преди началото на мача. В състава на Карло Анчелоти нямаше изненади, като Федерико Валверде беше предпочетен пред Родриго. В отбрана отборът се подреждаше в 4-4-1-1 с Модрич зад тила на Бензема, а в предни позиции се включваше Винисиус.

При Ливърпул Фабиньо и Тиаго Алкантара бяха измежду титулярите, без значение че до неотдавна лекуваха контузии. В последните минути преди началото на срещата да загрява с отбора излезе и Наби Кейта, защото Тиаго сякаш имаше проблем и загряваше настрана с един от треньорите. В последна сметка някогашният халф на Байерн стартира срещата. В офанзива Луис Диас беше третият нападател до Мохамед Салах и Садио Мане. Ибрахима Конате пък започва до Вирджил ван Дайк в центъра на защитата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР