Разследването за доставките на оръжие в Украйна сега се прави,

...
Разследването за доставките на оръжие в Украйна сега се прави,
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Скандалът за оръжието за Украйна се ползва пиа...

" Разследването за доставките на оръжие в Украйна в този момент се прави, с цел да се изперат евроатлантическите ризи. И казусът с " Нексо " се употребява пиарски.

Вярвате ли, че Кирчо е избавил Украйна с нашето оръжие? Като се сетя за Кирчовци, се сещам за комисиони. Нека се види кои са фирмите, които са посредничели. Евроатлантическата им ориентировка е доста пропукана. За едни войната е гибел и покруса, за други е бизнес. "

Това зави в " Тази заран по бТВ Йордан Цонев от Движение за права и свободи на въпрос дали насъбраните кавги - следствието за криптовалутата и снабдяването с оръжия бележат началото на предизборната акция.

" Тя стартира още в нощта след изборите. Тогава стартира да се приказва, че държавно управление няма по какъв начин да се сформира. Но абсурдът с " Нексо " е планетарен. Огромен по мащабите си, даже за света, поток от парични средства. Осем  американски щата имат искови молби да бъдат върнати средствата, взети от американските жители. Това следствие не е на българската прокуратура и няма политически привкус. Грандиозен скандал – откраднати са доста пари на американски жители и немски жители. Второ, през тази криптопирамида са прани доста пари на съветски олигарски. Трето, израелските служби са дали информация, че един от финансистет на „ Хамас “ е правил транзакции. Тази криптопирамида работи в чужбина. В България работи политически – доста косвени доказателства има ", съобщи Цонев.

Запитан дали абсурдът гръмва преднамерено в този момент, откакто по проблема се работи от еснета, Цонев отвърна: " Не намирам връзка сред тези неща. Едно следствие има потребност от време. По-скоро друго е забавно – за какво, когато стартира следствието в Съединени американски щати, българското държавно управление на Политическа партия не реагира. Защо финансовото министерство не разгласи съответни ограничения? Това е работа на изпълнителната власт в лицето на кръга „ Капитал “. Тази компания е промотирана от един от вестниците.  Бедата е, че този кръг споделя кой ще ръководи, а не резултатите от изборите. Това е изтриване на демокрацията в чист тип ".

" Ще създадем всичко по силите ни да има кабинет - сподели във връзка договарянията за държавно управление Йордан Цонев. - Това е позицията ни от първия ден. Политическата рецесия се взема решение с постоянен кабинет. А без постоянен кабинет не може да се реши никоя от другите рецесии. Но дори в тези условия не престават пиарските акции да се иде на избори ". 

Цонев съобщи, че Движение за права и свободи няма да прави компромис, при който  евроатлантическата тематика е пренебретната. 

По отношение на ваиранта с кабинет на проф. Габровски той съобщи, че и с външен човек за политиката ГЕРБ е демонстрирала своя остарял метод. " Постфактум политика – вземат решение и ни срещат. Реалната политика е водиш диалози и тогава решаваш ", опродели го Цонев.

Дали възможностите за постоянен кабинет биха били по-големи, в случай че третият мандат бе отишъл в Демократична България? И да, и не, отговори Цонев. " Да, тъй като Христо Иванов е узрял за разговор.  Но не, тъй като Демократична България не престават да слагат изискването, че вървят с пакет с Политическа партия. В пакет няма кой да ги одобри ".

Узрява ли Движение за права и свободи за смяна в политическата система?

" Узряла е и първа предложи същинска правосъдна промяна със законопроект. Той съдържаше огромна промяна, в която основният прокурор оставаше единствено административен началник на Върховен касационен съд и изключваше да е член на Висшия правосъден съвет, което значи, че не може да кадрува. Това беше същинска смяна, не метод „ Стани, да седна “, изясни Цонев.

Дойде ли време за експертно държавно управление?

" Не е по-добро от политическо. Но е положително във време на рецесии. Как си представяте, че партиите в този момент ще поддържат политически кабинет? Затова би трябвало експертно, с малко задания и къс небосвод. Не е правилно, че експертните кабинети са криене. Винаги някой стои зад тях и носи отговорност. Премиер би трябвало да бъде излъчен  с разговор върху основата на цели - инфлация и финансова непоклатимост, да си напишем домашното и да вземем парите от Брюксел, да придвижим страната към Шенген и да правим най-сетне правосъдната промяна ", уточни Цонев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР