Разследването на произшествия и инциденти ще се възлагат на управителя

...
Разследването на произшествия и инциденти ще се възлагат на управителя
Коментари Харесай

ИА Железопътна администрация ще упражнява контрол върху разследването на инциденти реши НС

Разследването на катастрофи и произшествия ще се разпореждат на шефа на железопътната инфраструктура и железопътните предприятия. Промяната беше гласувана дефинитивно от Народното събрание с измененията в Закона за железопътния превоз.

Изпълнителната организация " Железопътна администрация " ще упражнява надзор върху активността по следствието на катастрофи, произшествия и обстановки, близки до произшествия. Служителите ѝ ще имат право да изискват документи, свързани с следствието. Разследванията на железопътни катастрофи и произшествия, като този в Хитрино, ще се довършват по досегашния ред.

Парламентът ще промени периода, в който Министерството на земеделието следва да дава на Българската организация по сигурност на храните информация за записаните аграрни стопани.

Промените ще бъдат разисквани на второ четене на Закона за фуражите. За обектите, в които се прави детоксикация на фуражи, ще се изисква утвърждение от Агенцията по храните. Създава се правна уредба на търговията с фуражи, предлагани посредством средствата за връзка от разстояние.

" Българска социалистическа партия за България " се притесняват, че опцията лабораторни проби на ветеринарномедицински препарати да бъдат изследвани в публични лаборатории на други държави-членки, дефинитивно ще спре построяването на личен лабораторен потенциал. Депутатите ще одобряват промени в Закона за железопътния превоз, с които за оборудванията по дезинфекцията на преносимите железопътни сформира ще се ръководят и от железопътните предприятия. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР