Разрушиха сграда на метри от случайни минувачи в София. Отломките,

...
Разрушиха сграда на метри от случайни минувачи в София. Отломките,
Коментари Харесай

Ужас в София: Строител срина сграда на метри от минувачи, отломки фучат покрай главите им ВИДЕО

Разрушиха постройка на метри от инцидентни минувачи в София. Отломките, профучали край главите на пешеходците, ги докарали до смут. Това алармира един от пострадалите. Районът не бил отцепен, настояват очевидци пред Нова телевизия.

Кметът на Район „ Възраждане” Савина Савова изясни, че сдружението, без да съблюдава утвърждения План за сигурност и здраве, подхваща дейности по разрушаването на две здания.

„ Указанията не са спазени и с това е нарушена наредбата на Столичната община за ръководство отпадъците и запазване на чистотата. За това нарушаване глобата за юридически лица е от 700 до 20 000 лева.”, разяснява Савова.

Районният кмет изясни още, че с дейностите си сдружението е нарушило още една разпоредба на Столичната община. То е почнало дейности по унищожаване на постройката, без да има издадено позволение от районната администрация за прилагане на част от тротоара за строителна площадка.

„ Действията по разрушение на постройката са подхванати в събота, в почивен ден. По данните, които имаме, това е станало в интервала сред 12:30 и 16 ч. С това е нарушен и Законът за шума в околното пространство”, уточни Савова.

Тя съобщи, че поради позволените нарушавания е стартирало административно-наказателно произвеждане, а строителят ще понесе наказване и ще му бъде наложена глоба.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР