Разработчикът на софтуер и дигитални услуги Amdaris ще бъде придобит

...
Разработчикът на софтуер и дигитални услуги Amdaris ще бъде придобит
Коментари Харесай

Компания от Fortune 500 купува софтуерен разработчик с десетки служители у нас

Разработчикът на програмен продукт и цифрови услуги Amdaris ще бъде добит от огромния интегратор на цифрови решения Insight Enterprises, оповестиха от компанията.

Сделката ще засегне и десетки чиновници в българския офис на добитото сдружение.

Контекст : Разработчикът на корпоративен и потребителски програмен продукт Amdaris е сертифициран Gold сътрудник на Microsoft от над 10 години и има над 800 души екип, от които към 50 експерти са основани в България.
 Amdaris открива офис в София
ИТ компания, която развива бизнес в Украйна, отваря офис в София

И ще наеме над 50 нови чиновници

Insight има 35-годишен опит в IT сферата, партньорства с повече от 6000 софтуерни компании и 13 000 души екип по целия свят. Компанията предлага cloud и AI решения и има експертиза в сфери като обработка на данни, киберсигурност и интелигентни периферни калкулации. Тя е част от Fortune 500.

Детайли : Ръководителите на двете компании са безапелационни, че договорката ще форсира цифровата промяна на клиентите им посредством персонализирани решения за backend, cloud и мобилни технологии, както и разбор на данни и web front-end и достъп до богато споделено ноу-хау.

За Money.bg от Amdaris подчертаха, че се резервират проектите за разширение на наличието у нас, в това число - с нови местоположения във Варна и Пловдив.

В прав текст : " На фона на бързия напредък на ИТ промишлеността, придобиването на Amdaris от Insight приказва доста за тяхното непоколебимо доверие в изключителните умения и гении в създаването на програмен продукт, които Източна Европа може да предложи. Освен това, вълнението е огромно, че това равнище на вложения ще генерира доста влияние и развиване в района ", е представен в формалното известие да споделя съизпълнителният шеф на Amdaris Влад Нану.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР