Разкритията на съда за манипулирани резултати от машинното гласуване на

...
Разкритията на съда за манипулирани резултати от машинното гласуване на
Коментари Харесай

Скандал! Това ли е човекът, фалшифицирал изборите? Васил Величков имал мераци да завладее “Информационно обслужване”

Разкритията на съда за манипулирани резултати от машинното гласоподаване на локалния избор в 300 столични секции даде съображение на изборни специалисти да заговорят за мистичното лице Васил Величков. Именуван обтекаемо ту като “експерт ”, ту като “съветник ”, а най-често като “IT-специалист ”, фигурата му непроменяемо участва в най-тъмните кътчета на държавното ръководство под егидата на Политическа партия.

 

Особено непосредствен както до Асен Василев, по този начин и до къдрокосата депутатка Калина Константинова, за него се твърди, че бил дал всичко от себе си настройката на машините за локалните избори през 2023 година да е задоволително “коректна ”, че да направи Васил Терзиев кмет. Мошенгиите били осъществени през “Информационно обслужване ”, което Величков възнамерявал да оглави на по-късен стадий. Последният се изживява като IT гуру на „ Промяната “ и беше осветен и като участник в кабинета „ Кирил Петков “, където сякаш беше консултант по киберсигурност на вицепремиера Калина Константинова. Той от дълго време имал мераци да овладее и държавния IT бранш през „ Информационно обслужване “, а неговия непосредствен другар – облеченият във власт Асен Василев, интензивно му оказва помощ в това, настояват информаторите ни.

 

На сметката на Величков са записани и съмнения за хакерската офанзива над “Български пощи ” наскоро. По това време, още веднъж като консултант, въпреки и нелегитимен, на вицепремиерката Калина Константинова, той наблюдаваше държавното дружество и в случай че имаме вяра на злите езици, бил подсказал кои са сериозните точки в кибер отбраната му. Нито един от кибер специалистите, до които се допитахме, не удостовери казаното, само че обясниха, че теоретично човек с неговия достъп би могъл да улесни хакерите.

 

По настоящем, Васил Величков се промотира като консултант към Министерски съвет с сектор “транспорт ”. Източници от транспортното министерство настояват, че през последните месеци специалистът работил с обсег на министър и бил напълнил ведомството с кръшни, изпълнителни и предани нему калинки от женски пол, получаващи тлъсти заплати без да имат нужния опит и подготовка за това.

 

Преди да стане министерски консултант той е представян от „ Капитал “ като „ член и на мрежата на българските бизнес-ангели, наставник и член на комисията по селекция на планове към фонда за ранно рисково вложение Eleven, който интензивно влага и подкрепя започващи софтуерни компании, които се стремят към световния пазар на новаторски артикули и услуги “.

 

Името на Васил Величков нашумя при абсурда със системата за инцидентно систематизиране на каузи в правосъдната система. През 2020 г прокуратурата извърши претърсвания и изземвания от офиса на компания „ Смарт Системс 2010 “, внедрила през 2015 година системата под натиска на тогавашния правосъден министър Христо Иванов и съветника Величков.

 

Същият „ бизнес ангел “ опита като консултант по електронно ръководство на Бъчварова да насочи над 300 млн. лв. за това, посредством така наречен пътна карта към „ верните компании “ от Кръга „ Капитал “ на Иво Прокопиев по обява на „ Труд “ от 2015 година. Според проекта на Васил Величков посредством неговата „ пътна карта “ до 2020 година България трябваше да настигне Естония, която е водач в електронното ръководство в европейски мащаб. Резултатът е прочут. Това не пречи Величков и Константинова да плюят по „ ръководството на ГЕРБ през последните 12 години “, като че ли не са били част от него.

 

Според изявления в медиите Васил Величков през 2008 година е взел 5 милиона лв. за елементарна поддръжка на компютрите на Агенцията по вписвания, а помните какво се случи с тях през 2018 година и какво храчене падна тогава, за разлика от сегашната история с „ Български пощи “.

 

През 2011 година, когато не съумява да възобнови контракта си с Агенцията по вписвания, Величков афишира банкрут. Той е съучастник и бизнес сътрудник с Димитър Чохаджиев, за малко зам.-министър на стопанската система през 2012 година.

 

С Величков е обвързван с още един огромен скандал. Според въпроси, заложени от Канал 3 през 2015 година до Министерство на вътрешните работи, излиза наяве, че той май няма тапия за висше обучение. Озовава се в Министерски съвет като консултант на служебния вицепремиер Илиана Цанова. А във визитката си тогава оповестява, че е приключил Националната природо-математическа гимназия с профил „ Математика и информатика “, след което учи в УНСС. Дали обаче има тапия за приключено висше обучение, остава мистерия и до през днешния ден.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР