Разкрита е международна престъпна група за производство на нелегални цигари,

...
Разкрита е международна престъпна група за производство на нелегални цигари,
Коментари Харесай

Разкрита е международна престъпна група за производство на нелегални цигари

Разкрита е интернационална незаконна група за произвеждане на незаконни цигари, ръководена от българи. Тя е работила в Испания, а цигарите са популяризирани в Европейски Съюз. Арестувани са 22-ма души. Иззетият тютюн е за над 6 млн евро. Престъпните пари от покупко-продажбите са „ изпирани " посредством вложения в строителството на първокласни къщи и жилищни здания в България и Испания.


Разследващите съумяват да влязат в следите на групата още през 2017 година Тогава от ГДБОП подават сигнал към испанската престъпна полиция за българи, които считат да изградят дистрибуторска мрежа за незаконни цигари на интернационално равнище. За задачата били импортирани от България в Испания машини, консумативи и тютюн. Цигарите се произвеждали в особено оборудвани цехове в Барселона и Константи. Нелегалната продукция била пласирана главно в Германия и Англия.

Във фабриката в Константи са арестувани 15 украински и молдовски служащи, както и българин, който отговарял за работния развой. Групата спазвала строги правила за сигурност - употребила шифрована връзка, както и устройства за заглушаване на честоти. Работниците безусловно били изолирани от външния свят. В складовете имало зона, оборудвана с кревати, тоалетни и душове. По време на индустриалния развой било неразрешено да се употребяват мобилни телефони. Пред служителите на реда някои от служащите разказали, че даже не знаят в коя страна се намират, защото в Испания влезнали по суша, а в Европейски Съюз пристигнали с полети от Украйна.

При обиските проверяващите разкрили съвременна система за шумоизолация на машините. По време на акцията в Сабадел, Галисия и Севиля са арестувани и водачи на камиони, които отговаряли за дистрибуцията на цигарите.

Според испанските управляващи в никакъв случай до момента при полицейска акция не са засичани толкоз доста на брой подправени марки, създавани на едно място - общо 13. Всяка фабрика имала потенциал да изпълни всеки ден по един камион с незаконни цигари.

Цялата незаконна скица била прикрита зад легален бизнес. За тартора на групата работели над 200 души. Заедно с негови доверени лица, построили мрежа от компании за строителство, превоз и придобиване на компании в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР