Разкриха измама в ПловдивИздавани били фалшиви протоколи за помощни средства

...
Разкриха измама в ПловдивИздавани били фалшиви протоколи за помощни средства
Коментари Харесай

Менте медицински център източил 5,2 млн лв. от НЗОК

Разкриха машинация в Пловдив
Издавани били подправени протоколи за помощни средства на инвалиди

Правили услуги и на „ мъртви души “ 

Фиктивен медицински център без нито един пациент, е съумял да източи над 5,2 милиона лв. за помощни средства и медицински произведения на инвалиди  от Националната здравно осигурителна каса. Това разкри следствие на Районна прокуратура-Пловдив и Икономическа полиция.

През април тази година в полицията постъпил сигнал от РЗИ, че новооснован медицински център издава протоколи в помощ на хора с увреждания, без да развива никаква друга активност. Пациенти научили, че е злоупотребено с тяхното име, откакто от инспекцията ги потърсили с въпрос дали са удовлетворени от получената обществена услуга.

" За 4 месеца бяха разпитани над 500 души. Оказа се, че уредниците на схемата са набавяли персонални данни на инвалиди и пациенти, предоставяли са ги на сдруженията, а те са изготвяли протоколите, с които са отпускани помощни средства и медицински произведения. Самите пациенти обаче не са ги получавали ", заяви районният прокурор на Пловдив Петър Петров. 

Открити са и случаи, при които инвалидни колички, столове, патерици и протези са изписани с протоколи на 27 индивида, които към този момент са били умряли. Задържани са 8 души, част от които са лекари, заверявали подправените документи. Създателят на медицинския център „ Медлайф “ е бил арестуван на летището, след идването му от чужбина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР