Разговорите в Катар за подновяване на прекратяването на огъня във

...
Разговорите в Катар за подновяване на прекратяването на огъня във
Коментари Харесай

Нетаняху отзова израелския преговарящ екип от Катар

Разговорите в Катар за възобновяване на прекратяването на огъня във войната в Газа са стигнали до задънена улица и израелските договарящи ще се върнат вкъщи, заяви през днешния ден канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, представена от ДПА.

По разпореждане на Нетаняху ръководителят на израелската работа за външно разузнаване Мосад Давид Барнеа е разпоредил на екипа си да напусне Катар.

" Терористичната организация " Хамас " не съблюдава своята част от съглашението " , се споделя в изказване на канцеларията на Нетаняху. По-конкретно това се отнася до освобождението на всички деца и дами, отвлечени в линията Газа от бойците, които нападнаха Израел на 7 октомври.

Израел подозира, че 20 дами и две деца към момента се намират в Газа. Това включва жена и двамата ѝ дребни сина, които преди няколко дни бяха оповестени за мъртви от ислямистката организация " Хамас ". Според боен представител гибелта им не е доказана.

Миналата седмица Израел и " Хамас " се споразумяха за преустановяване на огъня с посредничеството на Катар, Египет и Съединени американски щати, което беше удължено за малко на два пъти, напомня ДПА. През това време " Хамас " освободи 105 заложници, а Израел освободи в подмяна 240 палестински пандизчии.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР