Разчистване на лични сметки или некомпетентност? Отговорът на този въпрос

...
Разчистване на лични сметки или некомпетентност? Отговорът на този въпрос
Коментари Харесай

Език свещен на моите деди: Отстраниха директора на музея на Вазов, защото е филолог

Разчистване на персонални сметки или непросветеност? Отговорът на този въпрос се търси в днешното решението на кмета на Сопот да отстрани от условията за шеф на къщата музей на Иван Вазов филологическото обучение. От през днешния ден вместо вместо такава компетентност за музея се изисква единствено музеология и археология.

За случая алармира досегашният шеф на музея, който поради новите правила би трябвало да напусне и по време на телефонния ни диалог си разчистваше бюрото. Днес 6-членна комисия дружно с представители на Общината са му връчили заповедта.

Стефан Филчев е дълготраен учител по литература, а последните пет години посвещава на делото на Иван Вазов и да преобрази къщата-музей на великия български публицист.

 Решението, с което се трансформират разпоредбите за шеф на музея в Сопот

Но поради решението, подписано от кмета на Сопот Деян Дойнов, той към този момент няма по какъв начин да бъде шеф на музея.

" Без коментар. Честито ми! Но това не значи че ще спра да жаля за Сопот, за Вазов ", написа Филчев във Facebook във връзка премахване си.

Пред OFFNews Филчев описа, че няма да остави нещата по този начин и към този момент се е свързал с Министерството на културата. Той посочи, че повереният му музей е с книжовен профил , а по напътствията на МК точно филологическото обучение е основна квалификационна степен за този пост. 

Всъщност натискът във Филчев стартира преди повече от година, описа ни той. И както множеството кавги и тук става въпрос за пари.

Според решение на Общинския съвет на Сопот от 2012-та година цялата облага на музея би трябвало на 100% да бъде връщана към него, единствено че това не се случва. Когато финансовите недоразумения стартират да се случват, Филчев се обръща към Министерството на културата, които реагират неотложно.

Филчев ни описа, че през юни неналичията в музея били най-големи - към 30 хиляди лв.. Днес сумата към този момент е по-малка - 15 хиляди лв.. Вече някогашният шеф на музея добави още, че общината го натиснала да харчи парите за общински мероприятия, а не за музейни. Според Филчев обаче не кметът на града Дойнов управлява тази мини война, счита филологът. Според Филчев зад всичко стои зам.-кметът Николай Новаков, само че всичко се случва с мълчаливтото единодушие на кмета на града.

Опитите за напън над Филчев зачестили откакто шефът на музея си " разрешил " във Facebook да проучва коментар на Новаков за активността на общинския съвет, също изработен в обществените мрежи, който е цялостен с неточности и нецензурни думи.

" Безумието е на всички фронтове ", беше финалният коментар на Филчев пред OFFNews. 

Постът, с който той оповестява за своето премахване: 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР