Разберете тайните на лаврака в Папилот в рецептата по-долуНеобходими Продукти●

...
Разберете тайните на лаврака в Папилот в рецептата по-долуНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Лаврак в Папилот

Разберете тайните на лаврака в Папилот в рецептата по-долу

Необходими Продукти

● лаврак - 300 - 350 г филета с кожа
● зехтин - 6 - 7 с.л. + за поръсване най-после
● тиквички - 1/2 бр.
● чесън - 2 скилидки
● моркови - 1 бр.
● чери домати - 4 - 6 бр.
● чушки - 1 бр.
● гъби шийтаке - 6 бр. (или други по избор)
● сол

Начин на подготвяне

Да сготвиш нещо в Папилот е техника в кулинарията, която на всички ни е позната от дълго време, само че може би не с това име. Представлява печене във фурна или готвене на пара, като продуктите авансово се завиват в пергаментова хартия и се прави пакетче, в което те се задушават по едно и също време и по този начин се резервират в тях всички аромати.

Към това може да причислим и готвенето със завиване на продуктите с алуминиево фолио, на същия принцип е, само че не и по този начин здравословно както с хартията.

Ето и едно предложение за апетитен лаврак в Папилот със зеленчуци. С малко артикули и напълно обикновенни, без подправки реализираме страховит усет и мирис.

Почистете рибните филета от костици, в случай че има такива, измийте и подсушете. Взависимост от размера им, при този грамаж може да имате 4 или 6 тънки и нежни филенца.

Почистете зеленчуците и нарежете моркова, чушката, чесъна и тиквичката на доста тънки филийки, гъбите и доматките разполовени. По предпочитание може да си добавите различен обичан зарзават или да замените някой от посочените с различен по ваш усет. Само би трябвало да се съобразите с времето за готвене на рибата, с цел да съответствува с тази на зеленчука.

Разстелете две части кухненска хартия за печене с размери 42х38 см. Поръсете всяко със зехтин в средата, там където ще разполагате продуктите.

Разпределете зеленчуците, поръсете още един път със зехтин и сол, а от горната страна положете филетата от лаврак с кожата надолу. Посолете и него и сгънете хартията първо откъм двата противоположни края застъпвайки ги, след това и другите два и запечатайте добре.

Сложете пакетчетата в тава и печете на 200 градуса за 25-28 минути взависимост от дебелината на рибата.

Прието е готовите риби в папилот да се поднесат на момента, както са си запечатани, и всеки на масата да разгърне своето пакетче. Ефектно е и е красиво, стига да не се бави човек, тъй като в случай че прекомерно дълго лавракът остане в хартията ще продължава да се готви.

Може и да се поднесат като леко се разтворят пакетите и се гарнира с късчета лимон и поръска от зехтин.

Опитайте - елементарно, вкусно и здравословно е!

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР