Районният съд в Сливен върна на прокуратурата делото срещу обвинения

...
Районният съд в Сливен върна на прокуратурата делото срещу обвинения
Коментари Харесай

Обрат по делото с британския пастор - педофил в Сливен

Районният съд в Сливен върна на прокуратурата делото против обвинявания в блудства с деца английски свещеник Даниел Хъл поради позволени отстраними процесуални пропуски в досъдебното произвеждане, оповестява.

Променена е и наложената на Хъл мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на парична гаранция от 50 хиляди лв., оповестиха от правосъдната палата в Сливен. Това стана след рекордно траяло разпоредително съвещание от 10 часа на 20 януари до 11,50 часа на 22 януари.

След края на съвещанието от Районната прокуратура оповестиха на „ Труд “, че обвиняването ще стачкува мнението на Районния пред Окръжния съд. Докато не се произнесе втората правосъдна инстанция, чужденецът остава в ареста.

Даниел Хъл /44 г./ се открил в ромския кв. „ Надежда “ в Сливен преди няколко години. Купил две къщи, разкрил молитвен дом, правел великодушни дарове на бедните поданици. През септември 2019 година той бе арестуван при акция на полицията в Сливен и експерти по киберсигурност от София.

По-късно против него бяха повдигнати обвинявания за това, че е направил дейности на полово задоволство с лица от мъжки пол, в изискванията на продължавано закононарушение, като е употребявал ситуацията им на взаимозависимост.

Жертвите са осем момчета от гетото, като 5 от тях не са навършили 14 години. За тези закононарушения законът планува от 2 до 8 години затвор, а за блудства по отношение на малолетни – от 3 до 12 години отнемане от независимост.

Делото влезе в съда преди месеци. Но първите две разпоредителни съвещания се провалиха, откакто отбраната изиска отказ на единия арбитър, а другият си направи самоотвод.

Хъл стана клиент на българската прокуратура, откакто към този момент е бил осъждан в родината си. Срещу него има второ дело в Сливен за получени дарения за близо 960 хиляди лв., за които британецът не е подал заявления и не е платил налог от 31 644 лв..

С голямата сума пари се сдобил, откакто разпространявал в интернет видео за тежкия живот на ромите в най-едната част на гетото. Стотици хора изпратили пари по посочена банкова сметка, която била на негово име.

На разпоредителното съвещание Окръжният съд отхвърли всички претенции на отбраната за връщане или преустановяване на делото, както и за провеждането му при закрити врата. Първото същинско съвещание е планувано за 11 февруари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР