Районният съд в Дупница постанови арест за прокурорския син от

...
Районният съд в Дупница постанови арест за прокурорския син от
Коментари Харесай

Районният съд в Дупница постанови арест за прокурорския син от Перник

Районният съд в Дупница постанови арест за прокурорския наследник от Перник, съобщи " Фокус ". Постановената мярка е за неотклонение " Задържане под стража ", във връзка с 20-годишен мъж от Перник, привлечени от Софийска районна прокуратура като обвинен за закана за ликвидиране към момиче, с което са имали интимна връзка. С определение на Върховен касационен съд, прекратеното пред Районния съд – Перник дело е изпратено за разглеждане на Районен съд – Дупница. Съдът,  под председателството на арбитър Маргарита Алексиева почете настояването на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка за неотклонение във връзка с младежа.
 
Налице е обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към посоченото закононарушение, осъществено с 4 обособени действия, поради събраните все още гласни и писмени доказателства, както и направените експертизи. Налице е и действителна заплаха от осъществяване на закононарушение.
 
Първото действие от продължаваното закононарушение и осъществено, директно след вземането на мярка за неотклонение " Домашен арест ", по дело на Софийски областен съд и все още наказателното произвеждане е в правосъдна фаза.
 
Второто и третото действие са осъществени, до момента в който обвиненият е с мярка " Задържане под стража ", а четвъртото е осъществено откакто на младият мъж е наложена мярка " Домашен арест ", по същото НОХД на СРС. Третото и четвъртото действие са осъществени, откакто обвиненият е бил наказан за друго закононарушение срещу личността, а точно – за причиняване на междинна телесна щета, откакто Районен съд - Бургас е одобрил импортирано съглашение.
 
На 14 септември 2023 година, на потърпевшата е обезпечена персонална, физическа защита, с разпореждане на прокурор от Софийска районна прокуратура. Към сегашния миг против мъжът има други две висящи досъдебни производства, това дефинира обвиненият като персона с висока степен на социална заплаха, написа в претекстовете на арбитър Алексиева.
 
Съдът отхвърля като неоснователни възраженията на отбраната, включително и това, че обвиненият е с мярка за неотклонение " Домашен арест " по дело на Софийски областен съд. Съгласно Наказателно-процесуален кодекс, тази мярка може да се промени когато и да е на правосъдното произвеждане.
 
Определението на Районен съд – Дупница, с което във връзка с В. М. от Перник е взета мярка за неотклонение " Задържане под стража " може да се апелира и стачкува с частна тъжба и митинг, в 3-дневен период пред Окръжен съд – Кюстендил.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР