Районната прокуратура във Видин привлече към наказателна отговорност социален работник.

...
Районната прокуратура във Видин привлече към наказателна отговорност социален работник.
Коментари Харесай

Изправят пред съда социален работник, присвоил 14 000 лв. от лица под запрещение

Районната прокуратура във Видин притегли към наказателна отговорност обществен служащ. Той е упрекнат за това, че е присвоил нелегално над 14 000 лв. от сметките на две лица под забраняване , на които е аставник, оповестяват от прокуратурата.

Обвиняемият И.И. работел в Центъра за настаняване от фамилен вид (ЦНСТ) като обществен служащ. Освен това той бил аставник на две лица - И.М. и Е.И., сложени под цялостно забраняване. Председателят на Настойническия съвет на ЦНСТ установил корист с персоналните средства на настанените в него И.М. и Е.И. и подал сигнал.

От прокуратурата показват, че в хода на следствието било открито, че обвиненият И.И. направил 14 претенции до Районен съд - Белоградчик за позволение за изтегляне на суми от сметките на И.М. и Е.И. Към тях той приложил неистинен частни документи, на които бил притурен тип, че съставляват мнение на настойническия съвет към ЦНСТ по отношение на потребностите им, прибавят от държавното обвиняване.

Действайки по този метод И.И. изтеглил от сметките на поставените под забраняване лица 14 267,99 лв., които присвоил.

Според прокуратурата има задоволително събрани доказателства, че той умишлено показал пред съда неистинен документи, защото подписите върху решенията на настойническия съвет не били изпълнени от членовете му.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР