Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвинение срещу кмета на Дупница

...
Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвинение срещу кмета на Дупница
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на кмета на Дупница за закани срещу шефа на полицията в града

Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвиняване против кмета на Дупница Първан Дангов за отправени закани към и.д. шеф на дупнишката полицията Йордан Зарев и фамилията му, оповестиха от Районната прокуратура. За закана към длъжностно лице Наказателният кодекс планува до 5 години затвор.

Случаят е от средата на март тази година, когато градоначалникът Дангов отправил опасност към началника на полицията в града - основен контрольор Йордан Зарев с думите: " Щом искаш война, ще има война ". Не е явен мотива и повода да го направи. 

Радостина Стоянова, представител на районната прокуратура, уточни:

" Поводът е по отношение на инспекция, осъществявана в Районното ръководство град Дупница, във връзка на която са поискани документи и е изпратена призовка на кмета Първан Дангов. Ще преразказвам: " Щом искаш война, ще получиш война, ще съсипя теб и твоите близки ". Наказанието, което се планува за това закононарушение, е отнемане от независимост до 5 години ".

Срещу градоначалника има формирани няколко преписки в прокуратурата.

Районният прокурор Албена Разсолкова:

" Има преписки в районна прокуратура, както и досъдебни, по които се работи интензивно и се събират доказателства. Руското знаме е една от преписките, която постъпи в петък в 16:50 часа в Районна прокуратура Кюстендил. Там няма обвинявания, това е кореспонденция и сега се прави инспекция. След осъществяване на инспекцията наблюдаващият прокурор ще реши какво да предприеме - да образува досъдебно произвеждане или да откаже да образува досъдебно произвеждане ". 

Дангов се е явил на разпит с двама юристи в Районно ръководство Дупница по досъдебното произвеждане. Пред БНР Дангов сподели:

" Не се усещам обезпокоен и съм почтен за всичко това, което се случва. Явно на някой му се желае да има трети тур на кметските избори ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР