Районна прокуратура – Враца с обвинителен акт предаде на съд

...
Районна прокуратура – Враца с обвинителен акт предаде на съд
Коментари Харесай

Обвиняем за престъпление, извършено при условията на домашно насилие, е предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Враца

Районна прокуратура – Враца с обвинителен акт съобщи на съд 23-годишния А.И., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него при изискванията на домашно принуждение закононарушение по член 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 130, алинея 2, вр. член 26, алинея 1, вр. член 93, т. 31, вр. член 2, алинея 2 от Наказателен кодекс.

През м. ноември 2022 година обвиненият се срещнал с 16-годишната И.Л. Отношенията посред им се задълбочили. Двамата водели взаимен живот, дружно обитавали жилища в гр. София и с. Галатин, област Враца.

Постепенно връзката им се изострила. За да обезпечи средства А.И. залагал движимостите на И.Л., прибирал джобните й пари, обиждал я и я нагрубявал, вземал телефона й и разглеждал наличието му без нейно единодушие. Тя на собствен ред се помирявала с държанието му.

За пръв път обвиненият блъснал приятелката си през м. февруари 2023 година, след което й се извинил и връзката им траяла.

Случаите на физическо посягане по отношение на нея зачестили. Всеки път обаче А.И. изразявал страдание за стореното и я уверявал, че това няма да се повтори.

Пострадалата не споделяла с родителите си за упражняваното по отношение на нея принуждение, не търсела здравна помощ.

На 17.07.2023 г.след няколкодневни побоиА.И. съумяла да изпрати известие на майка си с молба да я приберат, коетостанало със подпомагане на полицията.

По делото е била назначена и осъществена съдебномедицинска експертиза. Вещите лица са дали умозаключение по отношение на типа на породените на А.И. пострадвания – охлузвания, кръвонасядания.

Предстои делото против обвинения А.И., който е осъждан, да продължи в съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР