Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняемите И.И. (на

...
Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняемите И.И. (на
Коментари Харесай

Двама ало измамници с множество присъди взеха от жена 14 000 лева във Ветово

Районна прокуратура – Благоевград съобщи на съд обвинените И.И. (на 35 години) и П.П. (на 32 години) по дело за машинация. 

Двамата обвинени са от Ветово, област Русе. И.И. е осъждан 16 пъти за разнообразни закононарушения от общ темперамент, като последното му наложено наказване е изтърпял през 2020 година Неговият съизвършител П.П. е също с обременено правосъдно минало – с 6 влезнали в действие неоправдателни присъди, и е излязъл от пандиза през 2019 година

В началото на 2023 година обвинените и неустановено по делото лице решили да правят измами на лица, живеещи на територията на цялата страна. За задачата в обществената мрежа фейсбук основали профили и страници за предложение на работа, сдобили се с няколко телефона и СИМ карти, които се водили на лица от разнообразни обитаеми места в страната и чужбина.

През февруари 2023 година на телефон в оповестената от тях публикация за спомагателна работа се обадила Т.Б. Жената била наета и й било предоставено да посети адрес в Сандански, да вземе пари и документи и да ги придвижи до гр. Плевен.

Обвиняемият П.П. и неустановеното по дело лице се обаждали на случайно определени стационарни телефонни номера на територията на  Сандански. Използвайки СИМ карта, издадена от мобилен оператор в Кралство Англия, се свързали с В.К. и й съобщили, че от „ пощата с микробус " ще й бъдат доставени значими документи, които тя на собствен ред трябвало да съобщи на друго лице. Впоследствие, представяйки се за чиновници на полицията, въвели дамата в подвеждане, като й декларирали, че следва да спомага за залавяне на телефонните измамници. За задачата тя следвало да събере всички налични пари в дома си, да ги сложи в найлонова торба и да ги хвърли през терасата. Жената изпълнила напътствията на „ служителите на реда ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР