Районите с най-голямо увеличение на гласовете за Продължаваме промяната-Демократична България

...
Районите с най-голямо увеличение на гласовете за Продължаваме промяната-Демократична България
Коментари Харесай

За 3 години: ПП-ДБ увеличили подкрепата си в Разград, Кърджали и два от софийските избирателни района

Районите с най-голямо нарастване на гласовете за " Продължаваме промяната-Демократична България " през последните 3 години са Разград, Кърджали и два от софийските изборни региони, а най-сериозни загуби обединението записва в Монтана, Ямбол и Хасково.

Данните са от проучване на  Института за развиване на обществената среда.

От неправителствената организация регистрират, че поддръжката за обединенията от българите зад граница остава релативно без смяна.

Месец преди началото на предизборната акция, когато социологическите организации предвиждат все по-голяма разлика сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България ", екипът на Института за развиване на обществената среда ревизира по какъв начин се е трансформирала електоралната им поддръжка.

През април 2021 година Движение " Да, България " и ДСБ се сплотяват и дружно съумяват да привлекат гласовете на обичайна демократична общественост в страната и да получат 300 000 гласа, които се равняват на 27 мандата.

Няколко месеца по-късно в следващата предварителна предизборна акция се включва и " Продължаваме промяната " и по този начин новата групировка става първа политическа мощ с 637 000 гласа, което не е учудващо, тъй като има припокриване сред електората на двете обединения. Две години по-късно има спад, тъй като социологическите изследвания демонстрират, че демократичната общественост по-скоро не харесва по-левите представители на " Продължаваме промяната ", пишат в разбора си Института за развиване на обществената среда, като изброяват съпътстващите кавги през годините.

Коалицията е изгубила мандати в редица региони. Сред тях са и някои от най-големите, като 25 МИР в София, Варна и Бургас. От ПП-ДБ не съумяват да разширят поддръжката си в нито един от всичките 31 изборни региона. Затова, съгласно Института, водачите на обединението би трябвало да изработят тактика с послания, сплотяващи гласоподавателите на двете обединения по тематики, значими за тях.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР