Рай за джигитите на пътя и ад за пешеходците и

...
Рай за джигитите на пътя и ад за пешеходците и
Коментари Харесай

Новооткритата ул. „Даме Груев”: Рай за джигитите и ад за пешеходците

Рай за джигитите на пътя и пъкъл за пешеходците и майките с деца. Така наподобява пуснатата за придвижване преди дни ул. „ Даме Груев ”.
„ Асфалтът е прекрасен, аз обаче кола нямам. Дишаме прахоляк и газим в тиня към този момент сума ти време. Сега като има придвижване и пресичането е мъчно. Навсякъде има огради, а колите се силят и е рисково за пешеходците ”, показа мъж на междинна възраст, гражданин на квартала.
И в действителност, на пръв взор и при придвижване с автомобил всичко наподобява добре – прави прави, нова маркировка, липса на трафик, добър асфалт. Тук-таме има и по някоя повдигната пешеходна пътека, през която може да се премине без да се понижа осезаемо скоростта.
Не по този начин наподобява обаче улицата през погледа на пешеходците. Дори можем да кажем, че прекосяването по „ Даме Груев ” си е същинско премеждие, изключително в случай че си с детска количка или с бастун. Плочките по тротоарите (където ги има) са нови, комбинирани с не добре сложени и изпочупени павета.Навсякъде има незавършени и рискови шахти, тук-там пък липсва каквато и да е настилка, виждат се и доста „ дупки ”, които очевидно следва да бъдат запълнени. Преминаващите пешеходци би трябвало да слаломират сред противопожарни хидранти и някоя и друга ограда.
Не липсват и „ трудности ” от сорта на „ мина на отсрещния тротоар ”, който обаче е заварден и с цел да осъществим напътствието би трябвало да се върнем десет-двайсет метра обратно или просто да пресечем на магия и да повървим по улицата около оградата и преминаващите коли.
Вчера кметът Здравко Димитров съобщи, че не му харесва по какъв начин изгелжда улицата, като за това упрекна проектантите и строителите.
„ Много е мръсно, писна ни да дишаме прахоляк толкоз доста месеци. Нищо не вършат, единствено да убият номера. Не е добре направено и на множеството хора не им харесва. Махнаха и всичките дървета, в този момент има единствено плочки ”, възмути се стара жена при въпрос „ харесва ли ви новоизградената улица? ”
Думите ѝ се поддържат и от видяното при нашата обиколка. Навсякъде има купчини строителни боклуци и отпадъци. Пясъкът към фугите сред паветата също не е изчистен, цялостно е с листа, а след прекосяването на всеки автомобил се образува купчина прахуляк, който се вдишва от пешеходците.
Очаква се от на следващия ден – 8 ноември (сряда) да се възвърне и маршрутът на преминаващите по улицата рейсове от главния вътрешноградски  превоз. Естествено това ще ускори трафика по „ Даме Груев ” и ще ограничи джигитите, само че пък за пешеходците се чакат нови порции тествания и още „ по-свеж ” въздух. Тоест в случай че би трябвало да обобщим късата разходка по новата улица може да стане и единствено с едно изречение – „ хубава работа, но българска ”.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР