Растящото политическо напрежение между Русия и Украйна се пренесе и

...
Растящото политическо напрежение между Русия и Украйна се пренесе и
Коментари Харесай

Напрежението между Русия и Украйна се пренесе и в художествената гимнастика |

Растящото политическо напрежение сред Русия и Украйна се придвижи и в полето на художествената гимнастика. Двете страни са измежду огромните сили в този спорт, наред с България.

В епицентъра на абсурда се озоваха медалистките от Олимпиадата в Рио де Жанейро 2016 Яна Кудрявцева (Русия) и Анна Ризатдинова (Украйна), осведоми профилираният уебсайт beautyinsport.com. Намеси се и авторитетната шефка на съветската федерация по този спорт Ирина Винер, която непосредствено намеси и политическата страна в разногласието.

Украинката, която се класира трета на Игрите през 2016 година за следващ път не пропусна да спомене, че Кудрявцева е взела сребърен орден с неточност в края на съчетанието си с бухалки.

”Тя позволи неточност, само че приключи на второ място. Ако аз бях изпуснала, въобще нямаше да може да става дума за орден, в най-хубавия случай щях да съм на 6-то или 7-мо място. “, разяснява Аня.

Този път обаче 13-кратната международна шампионка Кудрявцева отговори, казвайки в прав текст, че Ризатдинова не е била толкоз харесвана от публиката гимнастичка. Яна написа в Instagram:

“Винаги съм се отнасяла с огромно почитание към всички гимнастички, с които съм се състезавала и в никакъв случай не съм си разрешавала отрицателни и неуместни изявления. Но думите на Аня [Ризатдинова] за Олимпиадата през 2016 и в частност за мен, за това, че не съм почтена за сребро от олимпийски игри ме поразиха. Никога не съм реагирала на нещо сходно, само че по-късно изявление ме засипаха със известия. Няма да обмислям обстойно по тази тематика. За мен най-голямата премия бе, че след моите осъществявания, фенове от най-различни страни ме приветстваха на крайници.

А това е нещо, което, за жалост, ти в никакъв случай не си изпитвала и няма да изпиташ). Много се гордея със своето олимпийско сребро и те поучавам също да се гордееш със своя бронз, тъй като това беше таванът [на възможностите] ти.
П.П. Съветвам начинаещите гимнастички да се отнасят с почитание към своите противници и почтено да одобряват и успехите, и провалите. “, написа Кудрявцева.
View this post on Instagram

Малко по-късно отношение по абсурда взе и Ирина Винер. Тя изключително се е засегнала от думите на украинката, че Линой Ашрам е била по-силна от съветските участнички Дина и Арина Аверини и заслушено е взела златото.

“Това си е нейно персонално мнение. Украйна постоянно е губила от Русия и те не спираха да повтарят, че печелим непочтено. Сега просто е фешън да се атакува нашата страна и да се публичност на украинските клюки. Ние, руснаците, сме кротичък народ и желаеме да сме наред с всички, само че от школата на Ирина Дерюгина в Киев постоянно са звучали такива обвинявания ”, разяснява Винер, която не приемаше и успеха на българския отбор в Токио през предишното лято.
View this post on Instagram

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР