Рашид Риаз, 43-годишен британски лекар, работещ в болницата на Херефорд

...
Рашид Риаз, 43-годишен британски лекар, работещ в болницата на Херефорд
Коментари Харесай

Лекар спаси жена по време на полет с Apple Watch, който взе от стюардеса СНИМКИ

Рашид Риаз, 43-годишен английски доктор, работещ в болничното заведение на Херефорд Каунти в Англия, оказа помощ за спасяването на живота на болна пътничка в аероплан, като употребява Apple Watch на стюардеса.

Инцидентът е станал на 9 януари по време на полет на Ryanair от Бирмингам (Англия) до Верона (Италия), когато жена над 70 години почнала да изпитва дефицит на въздух, съобщава BBC. Мъжът се втурнал да помогне на дамата, когато един от членовете на екипажа попитал дали има доктор на борда.

Жената, чиято идентичност не беше разкрита, в началото не дала отговор на въпросите на Риаз, само че откакто научил, че има сърдечни проблеми, лекарят изискал от стюардесата нейния Apple Watch, с цел да мери равнищата на О2 в кръвта й.

„ Apple Watch ми оказа помощ да схвана, че пациентката има ниска сатурация на кръвта с О2 “, сподели лекарят пред кореспонденти.

Риаз употребява приложението Blood Oxygen, което е предопределено за „ общи фитнес и уелнес цели “, съгласно уебсайта на Apple. Уебсайтът споделя, че приложението „ не е предопределено за здравна приложимост “, само че в този случай се оказало потребно.
 Лекарят избави пасажера от самолета благодарение на Apple Watch, доктор, доктор, часовник, липса на О2 в кръвта, стюардеса, полет Рашид Риаз работи в Окръжна болница Херефорд в Англия. Снимка: X (Twitter)
Лекарят помолил стюардесите на Ryanair за кислороден контейнер, който му оказал помощ да стабилизира доставките на О2 на дамата до кацането на самолета в Италия. След кацането на потърпевшата е оказана спомагателна здравна помощ и бързо е пристигнала в схващане.

„ По време на полета се научих доста за това по какъв начин да употребявам тази джаджа. Това е урок за това по какъв начин можем да подобрим летенето по време на такива изключителни обстановки благодарение на съществена джаджа, която е елементарно налична през днешния ден “, сподели Риаз.
 Лекарят избави пасажера от самолета благодарение на Apple Watch, доктор, доктор, часовник, липса на О2 в кръвта, стюардеса, полет Лекарят изискал от стюардесата нейния Apple Watch, който оказал помощ за спасяването на жената Снимка: X (Twitter)
Служителят на болница в Херефорд похвали самолетната компания за нейното справяне с казуса, само че предложи самолетите да имат принадлежности за премерване на телесни параметри като засищане с О2, кръвно налягане и за установяване дали човек има диабет.

„ Подобни неща могат да спасят животи при незабавни случаи “, добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР