Ранените при земетресението с магнитуд 7,2, разтърсило Източен Тайван, надхвърлиха

...
Ранените при земетресението с магнитуд 7,2, разтърсило Източен Тайван, надхвърлиха
Коментари Харесай

Ранените при земетресението в Тайван надхвърлиха 1000

Ранените при земетресението с магнитуд 7,2, раздрусало Източен Тайван, надвишиха 1000, само че броят на починалите остава неизменен - девет. В неопределеност остават 42 служащи, които пътували към хотел в народен парк, съобщи Ройтерс.

Тайванската пожарна заяви, че броят на ранените е повишен на 1038, а този на ранените се прави оценка на 48, като в него влизат 42-та хотелски чиновници.

Трусът, който беше най-силният за последните 25 години, раздруса острова през вчерашния ден сутринта тъкмо когато хората се приготвяха за работа и учебно заведение. Епицентър на земетресението стана отдалеченият и рядко обитаем източен окръг Хуалиен.

Сгради се разклатиха застрашително и в столицата Тайпе, само че вредите и нарушаванията в ежедневния темп на града бяха минимални.

Снощи щабът на аварийно-спасителните служби заяви, че в този момент първостепенна задача за тях е издирването на изчезналите хотелски чиновници, които пътували към клисурата Тароко, едноименен народен парк. Властите имат намерение да изпратят дронове и хеликоптери, които да се включат в издирвателната интервенция и да им пуснат от въздуха хранителни запаси, в случай че бъдат открити.

Други, които се оказаха блокирани, последователно биват откривани и отвеждани в сигурност.

Днес хеликоптер избави шестима души, които бяха блокирани в минодобивен регион, заяви пожарната.

Също през днешния ден предварително беше възобновено придвижването на влакове за Хуалиен, въпреки дребна гара северно от града да остава затворена поради разрушенията по нея, заяви локалната железопътна администрация.

В град Хуалиен, където издирването на блокирани хора в постройките завърши, някои хора прекараха нощта навън предвид на десетките вторични земетресения, които раздрусаха региона.

Петдесет и две годишна жена, показала се единствено с фамилното си име Ю, сподели, че се е настанила в палатка във краткотраен център за настаняване, ситуиран на спортна площадка, тъй като е била прекомерно уплашена да спи в жилището си, където по думите ѝ сега е цялостна " неразбория ".

" Вторичните земетресения бяха ужасяващи. Не стопират. Не дръзвам да дремя вкъщи ", сподели тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР