Рами Киуан спечели европейската титла в бокса в категория до

...
Рами Киуан спечели европейската титла в бокса в категория до
Коментари Харесай

И Рами Киуан е еврошампион

Рами Киуан завоюва европейската купа в бокса в категория до 75 кг на шампионата на Стария континент за мъже и дами в Белград. Въпреки компликациите, които срещна във финалния дуел, българинът стигна до златното отличие. Под наставленията на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров националът се наложи в кървава борба над руснака Джамбулат Бижамов.
Киуан сподели темперамент. Той изостана след първия рунд с 1:4 в съдийските карти, само че не се съобщи и обърна срещата, макар че руснакът му отвори аркада с мръсен удар. Техничният му жанр на боксиране получи заслуженото самопризнание на експертите, които го дефинираха за най-хубав боксьор в шампионата. Боксьорът от Костинброд с татко палестинец и майка българка бе отличен с огромна купа, връчена му от президента на родната федерация Красимир Инински.
Натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес (57) взе сребърен орден, откакто на финала отстъпи с 1:4 гласа на Едуард Савин (Рус). Двамата направиха здрав мач, в който националът потегли устремено напред, търсейки успеха. Съперниците влязоха в тежки замени на удари в рамките и на трите рунда, само че съдиите дадоха желанията си на Савин.
По сходен метод се разви и финалният дуел на Радослав Росенов (60 кг). Шесткратният европейски първенец при юношите и младежите отстъпи на Всеволод Шумков (Рус) в равностойна борба. Устремът на 20-годишния българин бе спрян във втория рунд, когато съдията на кръга му даде наказателна точка за задържане. Опитите на Росенов да обърне срещата в третата част не бяха задоволителни и той остана със сребърно отличие.
По-рано на шампионата с бронзови медали се окичиха Ергюнал Себахтин (48), Ясен Радев (54) и Йордан Морехон (+92). Медалистите завоюваха и награди - $15 000 за злато, $10 000 за сребро и $5000 за бронз.
С петте медала на дамите боксьорите ни завоюваха общо 11 оценки - 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови, и се подредиха трети в общото класиране след Русия и Сърбия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР