Ръководството на Олимпийския и на Параолимпийски комитет на САЩ одобри

...
Ръководството на Олимпийския и на Параолимпийски комитет на САЩ одобри
Коментари Харесай

Кандидатурата на Солт Лейк Сити за ЗОИ 2034 получи подкрепа в САЩ

Ръководството на Олимпийския и на Параолимпийски комитет на Съединени американски щати утвърди кандидатурата на Солт Лейк Сити за домакинство на още една зимна олимпиада през 2034 година, заяви " Ройтерс ".

От централата споделиха, че 2034-а е по-желана година от 2030-а поради летните олимпийски игри през 2028-а, които ще се проведат в Лос Анджелис. Живописната столица на Юта беше хазаин на Зимните игри през 2002 година.
 Раданова била пред отричане преди Солт Лейк Сити
Раданова била пред отричане преди Солт Лейк Сити

Получила прорезни рани 3 месеца преди зимната Олимпиада "

" Малко евентуално е да има предложения, които да наподобяват по-привлекателни от кандидатурата на Солт Лейк Сити, щата Юта, за 2030 или 2034 година, само че 2034-а е най-оптималното време за домакинство на Зимни игри в Съединени американски щати ", сподели ръководителят на Олимпийския комитет Джин Сайкс пред медиите.

" Така че това, което предложихме на Международния олимпийски комитет (МОК), несъмнено е нашето желание. В положение сме да работим с тях за 2030-а, в случай че имат потребност от нас, само че те също работят доста интензивно, с цел да разработят различна кандидатура за 2030 година ", добави той.

Швеция, Швейцария и Франция са измежду претендентите за домакинство на Игрите през 2030 година.

" Имаме фантастична оферта, която да предложим на олимпийската и параолимпийската общественост. Разполагаме с невероятни места, федерални гаранции и мощна социална поддръжка, в това число 82% от обществеността и 100% от нашето политическо управление ", сподели Фрейзър Бълок, основен изпълнителен шеф на комисията по кандидатурата на Солт Лейк Сити.

Бълок добави, че се надява МОК да бъде подготвен да разиска предлагането по време на публична среща в Мумбай идващия месец.

МОК сподели, че може да избере по едно и също време градовете домакини за 2030 и 2034 година, с цел да сътвори непоклатимост на Зимните игри и правата за домакинство да се дефинират " сред избран набор от градове и райони ", защото е изправен пред намаляващ брой от евентуални претенденти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР