Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) в сряда изрази дълбока

...
Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) в сряда изрази дълбока
Коментари Харесай

СЗО изрази „дълбока загриженост“ относно засилените военни действия на Израел в Рафа

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) в сряда изрази " дълбока угриженост " по отношение на засилените военни дейности на Израел в Рафа и предизвести, че повече от един милион палестинци остават изложени на риск.
„ Ние сме надълбоко загрижени за засилените военни дейности на Израел в Рафах, където множеството хора от Газа са избягали за сигурност “, сподели Тедрос Адханом Гебрейесус на брифинг за пресата.
Въпреки че почти 30 000 до 40 000 души са напуснали Рафах за Хан Юнис и Дейр ал-Балах, Тедрос акцентира, че повече от 1,4 милиона души остават изложени на риск в Рафах, в това число 600 000 деца.
В понеделник израелската войска издаде заповеди за евакуация на палестинците в източната част на Рафа, ход, който необятно се възприема като въведения към от дълго време опасяваната офанзива на Израел против града, дом на към 1,5 милиона разселени палестинци.
А във вторник армията пое контрола върху палестинската страна на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах на границата с Египет, жизненоважен маршрут за филантропична помощ към обсадената територия.
Израел удари линията Газа като възмездие за офанзивата на Хамас на 7 октомври, при която починаха към 1200 души. Повече от 34 800 палестинци са били убити от този момент в Газа, най-вече дами и деца, а други 78 100 са ранени, съгласно палестинските здравни управляващи.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР