Ръководителят на службата за сигурност на Беларус Иван Тертел съобщи

...
Ръководителят на службата за сигурност на Беларус Иван Тертел съобщи
Коментари Харесай

Беларус заговори за осуетено нападение на дронове от Литва, но няма доказателства

Ръководителят на службата за сигурност на Беларус Иван Тертел заяви през днешния ден за осуетено нахлуване против столицата Минск с дронове, изстреляни от Литва. Това предават от Reuters по информация на съветски държавни осведомителни организации.

" Комитетът за държавна сигурност, в съдействие с сътрудници от други правоприлагащи организации, неотдавна организира редица строги ограничения за сигурност, които разрешиха да се предотвратят удари от бойни дронове от територията на Литва по обекти в Минск и неговите покрайнини. " Агенция РИА цитира шефа на беларуската сигурност.

Доказателства в поддръжка на изказванието към този момент не са предоставени, а коментар от страна на Литва няма. В този смисъл информацията на Тертел може да се схване и като мръсна агитация против Запада, за да оправдае съответни бъдещи дейности на властта в Минск. Резонно е да напомним, че Беларус е неизменим съдружник на Русия, оправдала експанзията на Кремъл в самостоятелна Украйна. Нещо повече - с благословията на водача Лукашенко беше разрешено на Москва да употребява нейната територия, с цел да стартира нашествието в Украйна през февруари 2022 година

По-рано този месец Европейският парламент публично упрекна беларуския президент Александър Лукашенко поради присъединяване в пълномащабното навлизане на Москва в Украйна посредством доставяне на съветските войски с муниции и съоръжение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР