Ръководителят на службата за сигурност на Беларус Иван Тертел съобщи

...
Ръководителят на службата за сигурност на Беларус Иван Тертел съобщи
Коментари Харесай

Беларус осуетила нападение по столицата Минск с дронове от Литва

Ръководителят на службата за сигурност на Беларус Иван Тертел заяви през днешния ден за осуетено нахлуване против столицата Минск с дронове, изстреляни от Литва. Това предават от Reuters по информация на съветски държавни осведомителни организации.

" Комитетът за държавна сигурност, в съдействие с сътрудници от други правоприлагащи организации, неотдавна организира редица строги ограничения за сигурност, които разрешиха да се предотвратят удари от бойни дронове от територията на Литва по обекти в Минск и неговите покрайнини. " Агенция РИА цитира шефа на беларуската сигурност.

Доказателства в поддръжка на изказванието към този момент не са предоставени, а коментар от страна на Литва няма.

Припомняме,, като разреши на Москва да употребява нейната територия, с цел да стартира нашествието в Украйна през февруари 2022 година

По-рано този месец  Александър Лукашенко поради присъединяване в пълномащабното навлизане на Москва в Украйна посредством доставяне на съветските войски с муниции и съоръжение.

Миналата година Беларус заяви за, като довеждане докрай подготовката на въоръжението си и на военното образование на своя личен състав.

Допълнително, при започване на март поради опасения за сигурност.
 Беларус се въоръжава с спомагателни оръжия
Беларус се въоръжава с спомагателни оръжия

Заповедта идва от Лукашенко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР