Ръководителят на германското министерство на отбраната се изказа в полза

...
Ръководителят на германското министерство на отбраната се изказа в полза
Коментари Харесай

Spiegel: Ръководителят на германското министерство на отбраната се изказа в полза на увеличаване на бюджета за отбрана

Ръководителят на немското министерство на защитата се изрече в интерес на увеличение на бюджета за защита. Германският министър на защитата Борис Писториус акцентира нуждата от увеличение на бюджета за защита. Планираните 52 милиарда евро за военни разноски съгласно него не са задоволителни за по-нататъшната рационализация на Бундесвера (германските въоръжени сили), написа списание Der Spiegel.

Според него Писториус има намерение да реализира доста нарастване на бюджета за 2025 година в идните договаряния с финансовия министър Кристиан Линднер.

Ръководителят на немското министерство на защитата се изрече в интерес на увеличение на бюджета за защита

Във вторник, както отбелязва изданието, ръководителят на немското министерство на защитата предизвести фракцията на Зелената партия, че плануваният по-рано бюджет от 52 милиарда евро не е задоволителен за по-нататъшна рационализация на Бундесвера. Без доста нарастване на бюджета Бундесверът, съгласно министъра, ще бъде застрашен от „ прекъсване на въоръженията “.

Писториус сподели, че високите оперативни разноски и разноски за личен състав на Бундесвера ще оставят малко място за нови вложения през 2025 година

По-специално, съгласно настоящите калкулации, от 52 милиарда евро остават единствено 500 милиона евро за нови покупки, а останалата част от бюджета към този момент е планувана.

От позиция на неспециалист това, което може да наподобява като доста пари, е малко повече от начален капитал при закупуване на оръжейни системи като танкове или бойни самолети, да вземем за пример новият танк Leopard коства към 30 милиона евро, обобщава списанието.

В края на февруари 2022 година немският канцлер Олаф Шолц разгласи основаването на специфичен фонд за рационализация на Бундесвера в размер на €100 милиарда През 2024 година Германия възнамерява да похарчи $73,41 милиарда за защита (2,01% от прогнозния БВП).

Министърът на защитата Борис Писториус означи на Мюнхенската конференция по сигурността на 17 февруари, че това равнище на военни разноски може да не е задоволително, с цел да подсигурява сигурността на Германия през идващите години.

През март месец тази година Писториус обяви пакет от военна помощ за Украйна на стойност 500 милиона евро (542 милиона долара), който включва 10 000 единици муниции, и съобщи, че Съединени американски щати към момента са благонадежден сътрудник, съобщи Ройтерс.

„ За следващ път изготвихме пакет от помощи на стойност съвсем половин милиард евро “, съобщи Писториус пред публицисти в коридорите на срещата на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна, която се организира във военновъздушната база „ Рамщайн “.

Писториус също по този начин съобщи, че няма какво да добави към позицията на Германия, че няма да разполага войски в Украйна.

Източник – Der Spiegel /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР