Ръководена от САЩ резолюция, която ще предотврати използването на ядрени

...
Ръководена от САЩ резолюция, която ще предотврати използването на ядрени
Коментари Харесай

Русия отхвърли забраната за космическо ядрено оръжие в ООН на фона на слуховете за орбиталното оръжие на Путин

Ръководена от Съединени американски щати резолюция, която ще предотврати потреблението на нуклеарни оръжия в космоса, получи десетки съавторства, само че Русия наложи несъгласие мярката на фона на известията, че е разположила оръжие, което може да унищожи спътници.

„ Детонацията на нуклеарно оръжие в космоса би унищожила спътници, които са жизненоважни за връзките, селското стопанство, националната сигурност и доста повече в международен мащаб, със съществени последствия за устойчивото развиване и други аспекти на интернационален мир и сигурност “, написа задачата на Съединени американски щати в Организация на обединените нации в прессъобщение преди гласуването.

„ Разнообразната група съавтори на тази резолюция отразява мощния споделен интерес за отбягване на сходен резултат “, се споделя в изказването. „ Ние се причисляваме към тези държави-членки в апела на Съвета за сигурност да посрещне този миг през днешния ден и да одобри резолюцията единомислещо, в сходство с неговия мандат за поддържане на интернационалния мир и сигурност. “

Съединени американски щати и Я...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР