Ракът на маточната шийка се диагностицира най-често при жени в

...
Ракът на маточната шийка се диагностицира най-често при жени в
Коментари Харесай

Пробивът в лечението на рака на маточната шийка може да намали смъртните случаи с 35%

Ракът на маточната шийка се диагностицира най-често при дами при започване на 30-те години, с към 3200 нови случая всяка година в Обединеното кралство.

Това е четвъртият най-често срещан рак измежду дамите в международен мащаб, съгласно Световната здравна организация.

Проучването откри, че след пет години 80% от тези с рак, които са получили IC плюс CRT - композиция от химиотерапия и лъчетерапия - са били живи и 73% не са го виждали да се връща или популяризира.

В групата на постоянно лекуване 72% от тези с рак са били живи и 64% не са виждали връщането или разпространяването му.

Д-р Мери Маккормак, водещ откривател на изпитването, го назова „ най-голямото усъвършенстване в резултата освен това заболяване от над 20 години “.

Жена, която претърпя интервенция и замрази яйцеклетки в „ цялостен потрес “, откакто беше неправилно диагностициран с рак.

Д-р Iain Foulkes, изпълнителен шеф за проучвания и нововъведения в Cancer Research UK, сподели: „ Времето е всичко, когато лекувате рак.

„ Простият акт на прибавяне на индукционна химиотерапия към началото на химиолъчево лекуване за рак на маточната шийка докара до забележителни резултати в това изпитване.

„ Нарастващ набор от доказателства демонстрира цената на спомагателни кръгове химиотерапия преди други лекувания като хирургия и лъчетерапия при няколко други типа рак.

„ Не единствено може да понижи възможностите за повторна поява на рак, само че и може да бъде доставен бързо благодарение на медикаменти, които към този момент са налични по целия свят.

„ Ние сме разчувствани от подобренията, които това изпитване може да донесе при лекуването на рак на маточната шийка и се надяваме, че късите курсове на индукционна химиотерапия ще бъдат бързо признати в клиниката. “

Проучването, включващо 500 пациенти в Обединеното кралство, Мексико, Индия, Италия и Бразилия, се организира за интервал от 10 години.

Тъй като медикаментите, нужни за IC, карбоплатин и паклитаксел, са евтини, налични и към този момент утвърдени за приложимост в пациенти, откривателите споделят, че те биха могли да бъдат включени в общоприетото лекуване релативно бързо.

Това може да значи първото разклащане в метода, по който се лекува ракът на маточната шийка от 1999 година насам.

Прочетете още:
Как гласовите записи могат да се употребяват за тестване на хора за диабет
Тийнейджъри в Англия „ заобикалят “ възбраната за ботокс, като се насочат към Уелс

CRT е общоприетото лекуване, само че макар усъвършенствания в техниките на лъчева терапия, ракът се връща в до 30% от случаите.

Според Cancer Research UK, които финансират изследването, петгодишната преживяемост при рак на шийката на матката е към 70%.

Професор Джонатан Ледерман, старши създател на резултатите от Института по рака на UCL, сподели, че констатациите са „ значим прогрес в лекуването “.

Д-р Маккормак добави: „ Невероятно се гордея с всички пациентите, взели участие в изпитването; техният принос ни разреши да съберем доказателствата, нужни за възстановяване на лекуването на пациенти с рак на маточната шийка на всички места. "

Предварителните резултати бяха показани на конгреса на Европейското сдружение по здравна онкология.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР