Радио и телевизия Euronews Bulgaria стартират нова рубрика – Euronews.Music.

...
Радио и телевизия Euronews Bulgaria стартират нова рубрика – Euronews.Music.
Коментари Харесай

Euronews.Music: Говори италианският DJ и музикален продуцент Gamuel Sori

Радио и телевизия Euronews Bulgaria започват нова графа – Euronews.Music. В нея ще Ви осведомяваме за всичко най-важно от музикалния свят по света и у нас. В първия ѝ брой Ви срещаме с един от най-перспективните DJ-и и музикални продуценти в Италия – Gamuel Sori, който пристигна в България, с цел да показа новата си ария Us.

 

Веселин Вълчев : Гамуел, здравей! Много се радваме, че си тук с нас в София.

Някои от музикалните почитатели тук може би не те познават, само че мисля, че сигурно са чували някои от твоите песни. Ти си италианския DJ и музикален продуцент. Твоята нова ария Us към този момент е много слушана тук. Как се роди песента?

GAMUEL SORI : Бях в Лондон с Джо Килингтън за една доста луда музикална сесия през лятото. Така че може би и по тази причина в края ѝ избрахме версията на песента с китара, тъй като искахме да създадем нещо с чувство за лято. Обичам тази ария, тъй като носи обич и страсти . Винаги желая моите песни да носят страст, само че дано слушателите сами преценяват дали е по този начин.

Веселин Вълчев : Коя изсвири тази част при започване на песента, която звучи като свирукане с уста?

GAMUEL SORI : Не знам кой тъкмо беше, тъй като ние просто се опитвахме да измислим някакви такива мелодии, които да „ хващат “ от първо слушане. И в края на процеса взехме решение просто да запазим това свирукане, тъй като то в действителност доста „ хваща “.

Веселин Вълчев : Аз доста одобрявам тази ария, тъй като като че ли тя носи една носталгия към лятото. Иска да ти навее мемоари. Има характерна сила. Хората споделят, че музиката би трябвало да носи страст. Ако е по този начин, значи си съумял с тази ария.

GAMUEL SORI : Да, по този начин е. Наистина сякаш носи силата на отиващото си лято.

Веселин Вълчев : Предпочиташ ли да правиш самичък музиката си, или повече ти харесва да правиш DJ сетове с към този момент направена музика от някой различен?

GAMUEL SORI : Искам да стигна до това равнище, в което да пущам музика под формата на DJ сетове на огромни фестивали и събития. Да пущам там и моята музика. Но се старая да уравновесявам сред това да върша моя музика и да вършат DJ-ски сетове.
Аз доста обичам да върша ремикси на към този момент позабравени песни. Защото това отново съм аз, даже и самите песни да не са мои. Моят отпечатък е там. Вкусът ми си проличава.
Gamuel Sori, DJ и музикален продуцент

Веселин Вълчев : Имаш ли обичан музикален жанр?

GAMUEL SORI : О, аз съм огромен почитател на хаус музиката . И на всички негови поджанрове – дийп хаус, тех хаус, мелодичното техно. Но това напълно е усетът ми като музикален продуцент и DJ. В персонален проект чувам доста R&B, Hip-Hop, soul, trap, класическа музика от време на време. Зависи какво върша сега.

Веселин Вълчев : А какво знаеш за усетът на българите и българската музика като цяло?

GAMUEL SORI : Не знам доста. В последните дни, в които съм тук, забелязах, че имате добър усет. Чух много интернационалните песни по другите канали тук. Но би трябвало да ми споделите нещо.

Веселин Вълчев : Мисля, че тук имаме доста положителни DJ-и, мисля, че и ти си подобен, и може би някой ден може да извършите нещо дружно.

GAMUEL SORI : О, несъмнено, аз съм отворен за всевъзможни типове колаборации .

Веселин Вълчев : А какво можеш да кажеш за усета на италианските музикални почитатели? Аз не знам нищо за италианската музика с изключение на Манескин. Те са страхотни.

GAMUEL SORI : В Италия се слуша най-много италиански поп. През 2016-а ров музиката в действителност „ строши сцените “ в страната. Преди това пък хип-хопът беше навлязъл в някаква ниша, която не беше развита и също много се слушаше. Сега също виждам това по италианските радиа, които до скоро пускаха единствено поп музика. Те към този момент пускат и хип-хоп и ров. Това е доста хубаво, тъй като децата, младежите обичат такава музика. Мисля, че в Италия също доста се следи какво вършат в Съединени американски щати с музиката.

Веселин Вълчев : Като приказваме за италиански неща. Просто в главата ми са единствено пица и спагети. Можеш ли да готвиш такива неща?

GAMUEL SORI : О, това е сериозна тематика. Предпочитам да не я разтварям. Нямам проблем да приказвам за това, само че се старая да не приказвам единствено за храна. (смее се)

Веселин Вълчев : Всъщност ти имаш план със международна суперзвезда INNA от Global Records, по какъв начин в действителност се появи тази ария и какво е да работиш с музикант от подобен диаметър?

GAMUE SORI : Песента е празненство ария, както се досещате. Искахме да има бърз темп. Това е ария, която ми припомня за музиката, която слушах в тийнейджърските ми години. От текста може да видите фрагменти от музиката на The Chainsmokers, Martin Garrix и Avicii. Така че това е някаква примес от всички тези страсти, които са ми давали тези песни от златните години на електронната денс музика. Ако не гледаме заглавието, то отново ще разберем, че това е празненство ария. Понякога не помня, че това е мой общ план с INNA, тъй като това се случи толкоз ненадейно.

Веселин Вълчев : Тя може би е най-успешната и известна певица на Балканите. Какво е да работиш и да имаш допир до актьор от подобен диаметър?

GAMUEL SORI : Интересна история. Когато започвах да се изучавам, да ставам DJ, първите песни, които пусках бяха Hot и More than friends. Помня, че си изпращахме тези песни с приятелите ми през Bluetooth на телефоните ни в детството. Говорили сме си с другари какъв брой е добра и така нататък Никога не съм очаквал нещо такова.

Веселин Вълчев : Че някой ден ще направиш ария с нея...

GAMUEL SORI : Да. Ако можех да се върна при този младеж и да му кажа в този момент, че ще направи ария с INNA, той щеше да каже: „ О, брато, това в никакъв случай няма да се случи “.

Веселин Вълчев : И в този момент какво следва, откакто към този момент имаш ария с INNA? Песен с Бритни Спиърс и Бионсе, може би?

GAMUEL SORI : Moже би с Дуа Липа. (смее се) Но да, в действителност моите фантазии се сбъдват.

Веселин Вълчев : Какво прави музикалните планове сполучливи за теб през днешния ден? И имаш ли рецепта да вземем за пример за себе си, по какъв начин би трябвало да правиш нещата, с цел да ти се получат?

GAMUEL SORI : Като за начало, мисля, че научих, че най-важното нещо е да приключвам песните, които върша. Защото при започване на музикалната ми кариера избрах да стартира нов план, нова концепция, вместо да завърша някой различен. Така че това е най-важният урок, който научих.
Колкото до рецептата, може би потреблението на Тик-Ток е добра рецепта. Това е доста непредсказуема платформа. За 15 секундно клипче с мелодия, която ти е пристигнала на мозъка, това може да стане ужасно известно и да получиш запитвания от най-големите музикални компании, с цел да подпишеш правата на този сингъл за тях.
Gamuel Sori, DJ и музикален продуцент

А това може да е направено в твоята спалня, до момента в който си лежиш с пижамите и работиш на преносимия компютър.

Тези „ оръжия “, както аз назовавам Инстаграм, Тик-ток и така нататък, за мен са просто платформа, с цел да стигнеш до твоята публика. Трябва да вършиме това, което Ви прави щастливи, само че първоначално е доста мъчно да изчистите какво тъкмо харесвате . Да знаете по какъв начин желаете да звучи нещо ваше. Но когато направиш нещо, след това постоянно е по-лесно.

Веселин Вълчев : А, в случай че би трябвало да дадете съвет за тези, които в този момент стъпват в света на музиката, кое би било по-важното за теб, положителните продуценти или това да имаш положително музикално обучение?

GAMUEL SORI : Oсвен в главното учебно заведение, където учих съществена доктрина на музиката, не съм учил музика на никое място другаде. Просто започнах да пробвам, бях доста любопитен по какъв начин става. И научих съвсем всичко самичък . Постоянно си задавах въпроси. За мен е значимо да си към някой, който има повече опит от теб, и да му задаваш доста въпроси за всичко , което не ти е ясно, тъй като това може да ти спести много време.

Аз също доста се старая да оказвам помощ с каквото мога на надарени музикални продуценти и DJ-и от моето обитаемо място в Италия. Те идват в моето студио, задават ми въпроси и желаят планът им да отиде в друго равнище. Повечето от тях ми споделят, „ изпушихме, не знаем какво да създадем оттук насетне “, и тогава аз съм отсреща. И аз към момента запитвам за много неща хората, които имат повече опит от мен, тъй като не мисля, че има човек, който споделя, „ окей, не ми би трябвало да знам нищо повече, тъй като аз знам всичко “ . Има толкоз доста разновидности за правене на музика, толкоз доста комбинации, че просто постоянно би трябвало да продължим да питаш.

Веселин Вълчев : В днешно време е доста съвременно навлизащите в музиката актьори да вървят на образования в музикалните академии на някои от огромните имена в композирането на музика, в DJ-ството. Например в академиите на Armin Van Buuren, на Tiësto. Мислиш ли, че можеш да направиш колаборация и с тях скоро?

GAMUEL SORI : Една от моите фантазии е да направя общ план с CALVIN HARRIS , тъй като той е толкоз вдъхновяваща персона. Аз израстнах с неговата музика.

Веселин Вълчев : А по-късно с Дейвид Гета допускам?

GAMUEL SORI : Да, той е на второ място. И може би по-късно с TIËSTO . Toй също доста ми харесва. Още помня деня, в който той ме последва в Инстаграм и аз просто не можех да допускам. Погледнах, видях, че не е почитател страница, а същинският му профил и в действителност не знаех какво се случва.

Веселин Вълчев : Това се случи след песента ти с INNA или преди този момент?

GAMUEL SORI : Случи се преди да създадем общата ни ария с INNA. Но беше същото и когато самата INNA ме последва. Реагирах с люлеене на главата и интуиция „ това не може да се случва “. Казах си, че аз съм просто едно нормално момче, което се пробва да прави музика. Няма по какъв начин тя да ме следва.

Веселин Вълчев : А за край, какво искаш да кажеш на българските музикални почитатели?

GAMUEL SORI : Първо, желая да кажа: Благодаря Ви за Вашата гостоприемност и за това, че слушате музиката ми , по тази причина съм тук, с цел да Ви благодаря. И мисля, че желая да им дам един съвет – да бъдат любопитни и да вършат това, което обичат . Това е моята философия за живота.

Веселин Вълчев : Нашите фенове и слушатели могат да чуят твоята музика по  RADIO EURONEWS BULGARIA . Благодаря ти.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР