Работим по методологията на ваксина, която може да се впръсква.

...
Работим по методологията на ваксина, която може да се впръсква.
Коментари Харесай

Микробиолог от БАН: Нашата ваксина ще има ефект срещу всички варианти на вируса

" Работим по методологията на ваксина , която може да се впръсква. Този първообраз е ваксина в епруветка на този стадий. Тя е съединена и съставлява пептидни частици, късчета от спайковия протеин на ковид а. Най-интересното е, че не залагаме единствено на мутиращите елементи, а и на немутиращите. Тази ваксина би имала резултат против всички разновидности на ковид а ", изясни доктор Пенка Петрова от Института по микробиология към Българска академия на науките по отношение на прототипа на българската ваксина , който беше показан.

Тези антигени ще бъдат показани на имунната система посредством липидни наночастици, в които са опаковани. Механизмът, по който се предава в клетките, е подобен, че ваксина та ще може да се ползва и посредством впръскване, акцентира в ефира на " Здравей, България " микробиологът.

" Дотук се изследва нейната успеваемост, имуногенност и сигурност върху миши модели. Мишките имат кафези от човешката имунна система. Към момента те са единствено имунизирани, само че ще бъдат превозени към безвредна лаборатория, където да се тества резултата от заразяване ", изясни доктор Петрова.

За да бъде записана българската ваксина , първо би трябвало да излязат резултатите от тестванията върху мишки. Към момента те са много обещаващи. След това е належащо да бъде открито финансиране за опитите върху хора в трите етапи. Институтът ще получи част от парите от Франция, само че за останалите е открита сметка, на която всеки може да подари. Тя е оповестена на уеб страницата на Института.

" На този стадий фонд " Научни проучвания " се ангажира с план, който е за втори първообраз на ваксина та. За да довършим първия, ще ни трябват средства. Представихме нашите резултати на здравния министър, които той към момента преглежда. Надяваме се да ни извърнат внимание ", добави доктор Петрова
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР