Работи се по широка програма на Община Стара Загора и

...
Работи се по широка програма на Община Стара Загора и
Коментари Харесай

Стара Загора ще има обновен център до края на следващата година

„ Работи се по необятна стратегия на Община Стара Загора и в края на идната година към този момент ще имаме в действителност добре построена централна градска част “.

Това заяви пред медиите кметът на града Живко Тодоров . Той изброи съществените моменти в програмата: следва ремонт на парк „ Пети октомври “ – публичната поръчка е пусната преди 2 дни, парк „ Алана “ също ще бъде ремонтиран, а състезанието за пространството зад Универсалния магазин ще бъде разгласен през юни.

„ Класирането се чака наесен, т.е. идната година би трябвало да стартираме на практика – там няма да има здания и ще остане свободно публично пространство “.

Общината има план за ремонт и на дребния парк под Държавната опера , където ще се сложат ново осветяване и пейки.

„ Като се оправят пространствата към Операта и зад Универсалния магазин, а също Градската градина и „ Алана “, в края на идната година центърът ще наподобява по напълно друг метод “. 

По негова преценка до края на тази година би трябвало да е завършил огромният ремонт на постройката на държавна такса „ Гео Милев “ , планувана е и сцена пред театъра. Има проекти и за неугледното пространство сред Художествената изложба и театъра, което на практика не се употребява все още.

„ Там ще създадем една арка, на която да написа „ Парк „ Пети октомври “, а пешеходна пътека ще свързва двата парка под Операта и „ Пети октомври “. Улицата над Стария спектакъл би трябвало да бъде леко разширена с 1 метър, тъй като там се основава проблем, когато се прави завой от театъра надясно, ще се сложи и тротоар “

Има настройка да се разгласи планиране на нова ритуална зала на Стара Загора , разположена в южната част на парк „ Артилерийски “. По този метод ще се разтовари центъра от още хора, предизвикващи спомагателен трафик .

Премиерът на Словакия е бил прострелян

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР