Пясък, сянка, влажна зона, склон и неравности - дори ако

...
Пясък, сянка, влажна зона, склон и неравности - дори ако
Коментари Харесай

Градинските растения, които издържат и на най-суровите условия

Пясък, сянка, влажна зона, скат и неравности - даже в случай че изискванията в градината наподобяват неподходящи за цветята, можете да изберете типовете, които им подхождат. Съветваме ви какви растения да засадите в градини с сложни условия.

Изберете растения за изискванията особено във вашата градина.

Красива и добре поддържана градина е същинска горделивост на притежателя си. Понякога обаче упоритата работа не е задоволителна за реализиране на стремежи резултат, защото не всяка градина има идеални условия за развъждане на растения. Понякога даже може да наподобява, че в него няма да пораства нищо друго с изключение на бурени. Всъщност, в случай че се опитаме принудително да променим навиците на растенията и да ги засадим на несъответствуващи места, можем съвсем да сме сигурни, че дейностите ни ще се провалят.

Нито едно блатно растение не може да устои на пясък, а слънцелюбивите растения не могат да оцелеят на сянка, по тази причина преди да изберем растения за градината, би трябвало да се срещнем с изискванията в нея и да потърсим типове, които да се оправят с тях. Съставянето на атрактивна цветна леха на враждебно и мъчно място е огромно предизвикателство, само че в случай че съумеете, удовлетворението ще бъде обезпечено.

Препоръчваме да се ориентирате към дълголетни трайни насаждения - цветя, които ще украсяват градината в продължение на доста години.

Растения за пясъчна градина

Едно от най-трудните за развиване местообитания е изсъхнал, ялов и песъчлив терен, изложен на цялостно слънце. Мястото наподобява идеално единствено за кактуси, които за жалост не порастват в нашия климат /освен декоративни, в саксии/. Ако обаче търсим добре, ще открием доста други растения, които ще се оправят сносно в такива условия.

На слънчеви места и на сухи, пропускливи, песъчливи и безплодни почви, ще порастват добре: пясъчна мащерка, елементарен вереск, синя власатка, ароматни томове, карамфил, слънчогледови пламъци, берберис, седум (включително атрактивен седум), рой, бял равнец, черна арония, пустинници, каролингска юка, нарциси от пепелни листа, крайбрежен Свети Никола, мекия, доста типове здравец, метла, морава, дикобрази, кавказки гъски, вълнени шубраци, лавандула, бели пясъчни червеи, мъхав култивиран чай, както и растинието, познато като пеперуда или американско монашество. В такава градина боровете също ще се усещат отлично.

 

Преди засаждането на растения обаче би трябвало да се ревизира рН на субстрата, защото други типове ще бъдат подобаващи за кисели почви (напр. Вереск, метла, бор), а други - за алкална или неутрална почва (напр. Камбани, спидвели, карамфил, лавандула).

Може да оформите своята градина в испански жанр – това е метод да се насладите на слънчева и пясъчна градина.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР